Pâine Împletită cu Usturoi
Ingrediente:
- Pentru pâine:
- 340g de făină
- 100 ml de lapte rece
- 100 ml de apă rece
- 30g de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 plic de drojdie uscată
- 1 lingură de lapte praf
- 1 ou
- 35g de unt moale
- Pentru untul cu usturoi:
- 50g de unt moale
- Usturoi tocat
- 1 mână de pătrunjel tocat
- 1 praf de sare
- 50g de mozzarella rasă
Mod de Preparare
- Prepararea aluatului de pâine:
Combinați toate ingredientele pentru pâine (cu excepția untului) într-un castron mare și frământați aluatul timp de 10 minute până devine elastic și neted.
Adăugați untul moale și frământați din nou până se încorporează bine. Formați o bilă din aluat și lăsați-o să se odihnească timp de 1 oră. - Modelarea și lăsarea la dospit:
Tăiați aluatul în 16 bucăți, modelați fiecare bucată într-o bilă și lăsați-le să se odihnească timp de 20 de minute. - Prepararea untului cu usturoi:
Într-un bol mic, combinați untul moale, usturoiul tocat, pătrunjelul tocat, sarea și mozzarella. Puneți acest amestec într-un pos de patiserie. - Formarea pâinii împletite:
Întindeți fiecare bilă de aluat într-o coardă lungă și împletiți câte două coarde împreună, obținând astfel 8 împletituri. - Lăsarea la dospit și coacerea:
Lăsați împletiturile deoparte timp de 20 de minute pentru a se dospi. După acest timp, ungeți-le cu spălătura de ou și acoperiți-le cu untul de usturoi și brânza rasă.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 12 minute, sau până când pâinea este rumenită și crocantă.
Și gata! Acum ai o pâine împletită cu usturoi delicioasă, perfectă pentru orice masă. Este simplu de făcut și plină de gust. Poftă bună și nu uita să împărtășești rețeta cu prietenii!