Mod de preparare Porumb Copt
Pe aragaz sau pe gratar, porumbul copt este un deliciu ce merge servit atat ca aperitiv, cat si ca rasfat la orice moment al zilei.
Se incinge bine plita sau gratarul, pe un foc moderat sau la aragaz. Se desface porumbul de frunze si se aseaza pe plita, se lasa la rumenit cateva minute si apoi, cu un cleste sau o furculita se intoarce pe toate partile treptat, avand grija sa nu se arda.
Dupa toate acestea, important este sa nu se usuce imediat dupa ce s-a rumenit asa ca se ia porumbul si se trece prin jet de apa rece, apoi se presara sare si se impatureste cu un prosop de bucatarie curat, care are rolul de a-l aburi si de a-l mentine moale. Daca este necesar se mai poate acoperi cu inca un prosop.
Porumbul copt se serveste cald, sau dupa preferinta.
Timpul de pregatire este de 5 minute iar timpul de gatire, in functie de rapiditate in jur de 20-30 minute.
Sa aveti pofta!
FOTO preluat de pe ea.md