Retete Culinare

Reteta de Friptura de Miel la Cuptor pentru Paste – Deliciu Traditional cu Vin si Usturoi Verde

Reteta de Friptura de Miel la Cuptor pentru Paste - Deliciu Traditional cu Vin si Usturoi Verde

A venit Paștele și ce poate fi mai potrivit pentru masa festivă decât o friptură de miel aromată și suculentă? Următoarea rețetă vă va arăta cum să pregătiți această delicatesă într-un mod simplu și tradițional, perfectă pentru a impresiona familia și prietenii.

Friptură de miel la cuptor cu vin și usturoi verde

Ingrediente:

 • 2 pulpe de miel
 • 10 fire de usturoi verde
 • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
 • 1 linguriță de sare
 • 1 linguriță de piper negru măcinat
 • 1 linguriță de boia dulce
 • 300 ml de vin alb sec
 • 1 cană de apă

Mod de preparare:

 1. Pregătirea cărnii: Alegeți pulpe de miel tinere și de calitate. Curățați excesul de grăsime, spălați bine carnea și lăsați-o să se scurgă de apă.
 2. Pregătirea usturoiului: Curețați și spălați bine usturoiul verde, inclusiv frunzele.
 3. Condimentarea cărnii: Faceți mici incizii pe ambele părți ale pulpelor de miel și introduceți un fir de usturoi în fiecare incizie. Condimentați carnea cu sare, piper și boia.
 4. Aranjarea în tavă: Ungeți o tavă cu ulei, așezați pulpele de miel și împletiți câteva coronite din firele de usturoi rămase, așezându-le în jurul cărnii.
 5. Coacerea: Stropiți carnea cu puțin ulei și adăugați apa și jumătate din cantitatea de vin. Acoperiți tava cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute.
 6. Finalizarea coacerii: După 30 de minute, îndepărtați folia, întoarceți carnea și adăugați restul de vin. Continuați coacerea pentru încă 30 de minute, fără folie, până când carnea este bine rumenită și sosul s-a redus.

Această friptură de miel la cuptor este o alegere excelentă pentru un prânz de Paște tradițional și savuros. Serviți-o cu o garnitură de salată proaspătă și să aveți parte de sărbători pline de bucurie și satisfacții culinare!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts