Retete Culinare

Bucățele de Pui cu Lămâie și Usturoi, Servite cu Paste Penne în Sos Cremă de Parmezan

Bucățele de Pui cu Lămâie și Usturoi, Servite cu Paste Penne în Sos Cremă de Parmezan

Ingrediente:

Pentru Pui:
  • 450 g piept de pui, tăiat în bucățele mici
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • Sucul și coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • Sare și piper după gust
Pentru Paste:
  • 340 g paste penne
  • 2 linguri unt
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 240 ml smântână pentru gătit
  • 100 g parmezan ras
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt, tocat (pentru decor)
  • Felii de lămâie (pentru servit)

Instrucțiuni:

Pasul 1: Marinează Puiul

Într-un bol, amestecă bucățile de pui cu uleiul de măsline, usturoiul tocat, sucul și coaja de lămâie, condimentele italiene, sarea și piperul. Lasă puiul la marinat pentru cel puțin 15 minute.

Pasul 2: Gătește Pastele

Pune o oală mare cu apă sărată la fiert. Adaugă pastele penne și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj până devin „al dente”. Scurge-le și pune-le deoparte.

Pasul 3: Gătește Puiul

Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, adaugă bucățile de pui marinat. Gătește-le timp de 6-8 minute, amestecând ocazional, până când devin aurii și bine gătite. Scoate puiul din tigaie și pune-l deoparte.

Pasul 4: Pregătește Sosul

Folosind aceeași tigaie, topește untul la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat și călește-l timp de aproximativ un minut, până devine parfumat. Toarnă smântâna și lasă să dea în clocot ușor. Adaugă parmezanul ras și amestecă până când sosul devine neted și cremos. Asezonează cu sare și piper după gust.

Pasul 5: Combinație Finală

Adaugă pastele fierte și bucățile de pui în tigaia cu sosul de parmezan. Amestecă bine pentru a acoperi uniform ingredientele.

Pasul 6: Servește

Pune pe farfurii porții generoase de paste cremoase cu pui. Decorează cu pătrunjel proaspăt și servește cu felii de lămâie alături pentru un plus de prospețime.

More Similar Posts

Most Viewed Posts