Retete Culinare

Briose de Post cu Dovlecei – O Reteta Simpla si Delicioasa

Briose de Post cu Dovlecei - O Reteta Simpla si Delicioasa

Mereu am cautat moduri noi de a folosi dovleceii in bucatarie, dar niciodata nu m-am gandit sa-i transform in briose. Si uite asa, am descoperit o reteta minunata, perfecta pentru zilele de post sau cand vrei ceva usor si sanatos la micul dejun sau ca gustare.

Ingrediente:

  • 2 căni de dovlecei, dați pe răzătoare
  • 1 cană de zahăr
  • 1/2 cană de ulei vegetal
  • 1 cană de apă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 căni de făină integrală
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de scorțișoară (dacă dorești)
  • Un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește tava de brioșe, tapetând-o cu hârtie de copt sau unind-o cu puțin ulei.
  2. Într-un bol generos, combină dovleceii rași cu zahărul, uleiul, apa și esența de vanilie până când se omogenizează.
  3. Într-un alt vas, amestecă făina integrală cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
  4. Încorporează treptat amestecul uscat în cel umed, amestecând bine până când compoziția devine uniformă.
  5. Distribuie compoziția egal în formele de brioșe pregătite anterior.
  6. Coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute, sau până când brioșele capătă o culoare aurie și testul cu scobitoarea iese curat.
  7. După coacere, lasă brioșele să se răcorească în forme pentru câteva minute, apoi mută-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Aceste brioșe cu dovlecei sunt dovada că poți avea parte de gustări delicioase și sănătoase chiar și în timpul postului. Sunt atât de pufoase și aromate, încât cu siguranță vor deveni o rețetă preferată. Poftă bună!

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts