Când vine vorba de mâncăruri de post, gustul și varietatea nu trebuie să lipsească. Așa că, am pregătit pentru voi patru rețete de supe de post, ușor de făcut și surprinzător de delicioase.
1. Supă de Cartofi și Mei
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 50 g rădăcină de pătrunjel
- 1 fir de praz
- 50 g mei
- Sare
- Ulei
Preparare:
Curățăm și tăiem cartofii, morcovii și pătrunjelul în cuburi. Dovlecelul îl tăiem la fel, după ce l-am lăsat să se usuce bine. Prazul și ardeiul gras le curățăm și le tăiem, prazul în inele subțiri, iar ardeiul în cuburi. Ceapa o prăjim în ulei până devine translucidă. Meiul îl fierbem separat cu puțină sare. Într-o cratiță punem la fiert apa cu cartofii, pătrunjelul și meiul, timp de 15 minute, după care adăugăm restul ingredientelor. Mai lăsăm pe foc încă 10 minute și apoi este gata de servit.
2. Supă de Conopidă și Ardei Gras
Ingrediente:
- 300 g cartofi
- 1 conopidă
- 2 morcovi
- 150 g mazăre verde
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- Sare, piper
- Pătrunjel, coriandru
Preparare:
Desfacem conopida în buchețele, iar ceapa, morcovii și ardeiul le tăiem și le punem la prăjit în ulei. După ce ceapa devine aurie, adăugăm apa și fierbem. Adăugăm cartofii, iar după 10 minute punem și conopida. La final, adăugăm mazărea și verdeața, ajustăm gustul cu sare și piper, apoi lăsăm să stea sub capac 10 minute înainte de servire.
3. Supă de Dovlecei cu Curry și Soia
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 praz
- 2 roșii
- 4 căței de
usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 300 g carne vegetală din soia
- 2 linguri curry
- 2 linguri pătrunjel tocat
- Sare, piper
Preparare:
Începem cu pregătirea cărnii vegetale, trecând-o prin curry. Usturoiul îl tăiem mărunt și îl călim împreună cu prazul tăiat inele. Adăugăm carnea de soia și lăsăm să se prăjească. Tăiem roșiile în cuburi și le adăugăm peste amestec, lăsând să se înăbușe 5 minute. Dovleceii, tăiați cuburi, îi fierbem în apă. După 5 minute, adăugăm soia și legumele, potrivim de sare și piper, și presărăm pătrunjelul tocat.
4. Supă de Ciuperci
Ingrediente:
- 600 g ciuperci
- 1 ardei gras
- 2 morcovi
- 70 g mărar
- 4 cartofi
- 100 g rădăcină de țelină
- 2 cepe
- 1 lingură ulei
- 150 g orez
- Sare, piper
Preparare:
Curățăm și tăiem legumele: morcovii, cartofii, țelina și ciupercile. Ceapa și ardeiul gras le prăjim ușor. Într-o cratiță cu apă fierbem ceapa, morcovul și ciupercile, apoi le scoatem și tăiem ciupercile. Adăugăm orezul, cartofii, morcovii, țelina și arde
iul gras în supă, lasând să fiarbă. După ce adăugăm ciupercile tăiate, mai lăsăm supa să fiarbă puțin. La final, presărăm mărar tocat pentru un plus de aromă.
Concluzie
Aceste patru rețete de supe de post sunt nu doar sățioase și sănătoase, dar și pline de gust și culoare. Indiferent dacă postiți sau pur și simplu vreți să încercați ceva nou, aceste supe sunt o alegere excelentă. Poftă bună!