Desert

Rețetă tradițională de minciunele pufoase – Perfecte pentru orice ocazie

Rețetă tradițională de minciunele pufoase - Perfecte pentru orice ocazie

Când vine vorba de dulciuri, minciunelele sunt un deliciu care ne aduce aminte de copilărie și de rețetele bunicilor. Această rețetă simplă și rapidă de minciunele pufoase este perfectă pentru a aduce un strop de bucurie în orice zi.

Ingrediente necesare:

 • Făină în cantitate suficientă pentru un aluat potrivit
 • 4 ouă întregi
 • Un strop de bicarbonat de sodiu
 • 4 linguri de zahăr pudră
 • 2 linguri de ulei pentru aluat
 • 1 linguriță de esență de rom pentru aromă
 • 2 linguri de unt topit și răcit
 • Ulei sau untură pentru prăjire, după preferință

Pas cu pas:

 1. Începeți prin a bate ouăle energic, adăugând un praf de sare. Continuați cu adăugarea zahărului, untului topit, uleiului, esenței de rom și bicarbonatului, amestecând bine ingredientele.
 2. Încorporați treptat făina, cernând-o peste amestecul lichid, și frământați aluatul până ajunge la consistența dorită, nici prea moale, nici prea fermă.
 3. Împărțiți aluatul în două părți. Lăsați una dintre ele să se odihnească în vasul de frământare, iar cealaltă întindeți-o într-o foaie cu grosime medie.
 4. Decupați din foaia de aluat fâșii de aproximativ 4 cm lățime și 12 cm lungime, practicând în centrul fiecărei fâșii o incizie de 4 cm.
 5. Formați minciunelele trecând capetele fâșiilor prin incizia centrală, pentru a le da forma caracteristică.
 6. Într-o tigaie adâncă, încingeți uleiul sau untura și prăjiți minciunelele până devin aurii, scoțându-le apoi pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
 7. Finalizați presărând zahăr pudră vanilat peste minciunelele calde.

Varianta cu iaurt sau chefir: Pentru o variantă ușor diferită, puteți înlocui parte din făină cu aproximativ 400g de iaurt, chefir sau lapte bătut, adăugând 1-2 ouă, ½ pahar de zahăr și un plic de praf de copt. Procedeul este similar, amestecând ingredientele până obțineți un aluat elastic și maleabil, pe care îl veți lăsa să se odihnească înainte de formare și prăjire.

Minciunelele pufoase sunt o alegere minunată pentru un desert rapid și ușor de făcut. Cu această rețetă simplă, veți putea recrea gustul copilăriei și a tradiției în propria bucătărie, spre deliciul întregii familii.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts