Desert

Rețetă Festivă de Prăjitură Colorată cu Foi

Rețetă Festivă de Prăjitură Colorată cu Foi

Pentru iubitorii de dulciuri care vor să adauge un strop de culoare și savoare oricărei sărbători, această prăjitură cu foi alternante și cremă de ciocolată va fi sufletul petrecerii.


Ingrediente:

Pentru foi:

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 150 g ulei
  • 200 ml lapte
  • 25 g cacao
  • 1 lingură oțet alb
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ml esență de vanilie
  • 4 ml esență de rom
  • 700 – 750 g făină

Pentru cremă:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1,5 litri lapte
  • 250 g făină
  • 200 g ciocolată neagră
  • 250 g unt
  • Un praf de sare
  • 4 ml esență de rom

Mod de preparare:

1. Prepararea foilor:

  1. Bate ouăle cu zahărul și un praf de sare până când compoziția devine omogenă și zahărul se dizolvă.
  2. Adaugă uleiul și laptele, apoi bicarbonatul stins cu oțet.
  3. Încorporează făina amestecată cu praful de copt.
  4. Împarte aluatul în două porții egale. În prima porție adaugă esența de vanilie, iar în a doua cacao și esența de rom.
  5. Frământă fiecare porție și lasă-le să se odihnească 15 minute.
  6. Împarte fiecare porție în două și întinde 4 foi: două albe și două maro.
  7. Coace fiecare foaie la 180°C timp de 3-4 minute pe dosul unei tăvi unsă cu ulei.

2. Prepararea cremei:

  1. Bate ouăle cu zahărul și un praf de sare până devin spumoase.
  2. Adaugă 100 ml lapte și făina, amestecând pentru a evita cocoloașele.
  3. Fierbe restul de lapte și toarnă-l treptat peste amestec, apoi gătește la foc mic până se îngroașă ca o budincă.
  4. Topește ciocolata cu untul și încorporează-le în crema caldă.
  5. Lasă crema să se răcească complet.

3. Asamblarea:

  1. Așază o foaie albă pe un platou, întinde un strat generos de cremă.
  2. Alternează straturile de foi albe și maro cu cremă.
  3. Lasă prăjitura la frigider peste noapte, sub o greutate ușoară, pentru a se stabiliza.

4. Decor:
Presară zahăr pudră sau decorează cu ciocolată rasă înainte de servire.


Concluzie:
Cu foi colorate și cremă fină, această prăjitură festivă este deliciul perfect pentru o masă sărbătorească. Simplu de făcut, dar de mare efect, va cuceri toți invitații! Poftă bună!

More Similar Posts

Most Viewed Posts