Desert

Rețetă de Smochine în Sirop – Dulceața Casei

Rețetă de Smochine în Sirop - Dulceața Casei

În căldura bucătăriei, pe măsură ce miresmele se împletesc, îmi aduc aminte de zilele petrecute cu bunica, ajutând-o să pregătească borcanele de smochine în sirop. Această rețetă simplă, dar atât de delicioasă, transformă smochinele într-o conservă minunată, care îmbogățește gustul deserturilor sau servește drept o gustare dulce.

INGREDIENTE:

 • 1 kg de smochine proaspete
 • 500 g de zahăr
 • 500 ml de apă
 • 1 lămâie (suc și coajă rasă)
 • Opțional: scorțișoară sau vanilie pentru aromatizare

PREPARARE:

 1. Începe prin a spăla smochinele sub un jet de apă rece și îndepărtează-le cu grijă capetele. Poți alege să le lași întregi sau să le tai în jumătăți, după preferințe.
 2. Într-o cratiță adâncă, combină zahărul cu apa și pornește focul mediu. Amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet și amestecul începe să fiarbă.
 3. Adaugă smochinele în siropul fierbinte, împreună cu scorțișoara sau vanilia, dacă dorești. Lasă-le să fiarbă la foc mic până când smochinele devin fragede și siropul se îngroașă, aproximativ 30-40 de minute, amestecând ocazional.
 4. Spre finalul fierberii, încorporează sucul și coaja de lămâie pentru a adăuga un gust vibrant.
 5. După ce ai luat cratița de pe foc, lasă smochinele să se răcorească în siropul lor aromatic.
 6. Transferă apoi delicata conservă în borcane sterilizate, asigurându-te că smochinele sunt complet acoperite de sirop.
 7. Păstrează borcanele într-un loc răcoros și uscat, unde smochinele în sirop își vor păstra savoarea pentru luni întregi.

Fie că le servești alături de brânză, în deserturi sau pur și simplu ca o gustare dulce, aceste smochine în sirop aduc un strop de dulceață și nostalgie în fiecare bucătărie. Simplu de făcut și delicios de savurat, acest preparat te va face să te simți ca acasă, indiferent unde te-ai afla. Poftă bună!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts