Retete Culinare

Rețeta de Post a Părintelui Arsenie Boca: Supa de Cartofi cu Aromă Spirituală

Rețeta de Post a Părintelui Arsenie Boca: Supa de Cartofi cu Aromă Spirituală

În inima Mănăstirii Prislop din județul Hunedoara, se găsește o rețetă ce nu doar hrănește corpul, dar și sufletul. Este vorba despre supa de cartofi, o mâncare preferată de Părintele Arsenie Boca, cunoscut pentru viața sa austeră și plină de spiritualitate.

Ingrediente esențiale pentru supa de cartofi:

 • 8 felii de pâine
 • 5 lingurițe de ulei de măsline
 • 3 cartofi albi, mari
 • 3 căței de usturoi
 • 2 cepe
 • 2 ramuri de rozmarin
 • 1 litru de supă de legume
 • Sare, după gust

Pași pentru prepararea supei:

 1. Pregătirea cartofilor: Curățați și tăiați cartofii în cuburi. Fierbeți-i în apă sărată până devin moi.
 2. Sotează ceapa: Încingeți uleiul și căliți ceapa până capătă o culoare aurie. Adăugați usturoiul zdrobit și rozmarinul.
 3. Combinați ingredientele: Scurgeți cartofii și amestecați-i cu ceapa și usturoiul. Adăugați supa de legume și fierbeți totul timp de 20 de minute.
 4. Pâine prăjită cu usturoi: Tăiați pâinea, ungeți-o cu ulei și frecați-o cu usturoi și rozmarin. Coaceți în cuptor până devine crocantă.
 5. Blenduirea supei: Puneți supa în blender și pisați până obțineți o consistență omogenă. Serviți-o caldă, alături de pâinea prăjită.

Această supă nu este doar sățioasă, dar și plină de arome, reflectând regimul alimentar modest și nutritiv al Părintelui Arsenie Boca.

Învățăturile Părintelui Arsenie Boca despre Post:

Părintele Arsenie Boca considera postul un instrument de autocontrol și purificare spirituală. El accentua importanța postului și rugăciunii pentru curățirea sufletului de patimi. Postul trata trupul, în timp ce rugăciunea era esențială pentru purificarea minții.

Moștenirea lăsată de Părintele Arsenie Boca este una valoroasă, atât din perspectiva spirituală, cât și culinară. Ne reamintește că simplitatea și recunoștința pot fi găsite în aspectele zilnice ale vieții, inclusiv într-o masă de post pregătită cu dragoste și respect.

Prin această rețetă simplă și hrănitoare, ne reamintim că postul poate fi nu doar un moment de abținere, ci și o oportunitate de a savura preparate delicioase, care nutresc atât trupul, cât și sufletul.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts