Desert

Rețetă de Budincă Cremoasă Făcută în Casă – Simplă și Delicioasă

Rețetă de Budincă Cremoasă Făcută în Casă - Simplă și Delicioasă

Dacă îți dorești un desert simplu, dar cu un gust de neuitat, această rețetă de budincă este răspunsul. Realizată cu ingrediente la îndemână, această delicatesă promite să îți aline pofta de dulce și să aducă zâmbete pe fețele celor dragi.

Rețetă: Ingrediente:

  • 1 ou mare
  • 1/4 cană de zahăr
  • 2 căni de lapte

Mod de preparare:

  1. Pregătirea laptelui: Pune laptele într-un recipient pe foc mediu. Lasă-l să se încălzească până devine fierbinte, dar fără să ajungă la punctul de fierbere.
  2. Mixarea oului cu zahărul: Într-un bol, combină oul cu zahărul și amestecă-le bine până când mixul devine omogen și capătă o textură cremoasă.
  3. Integrarea amestecului: Odată ce laptele este suficient de cald, adaugă treptat mixul de ou și zahăr, amestecând constant. Acest pas este crucial pentru a preveni coagularea oului și pentru a obține o budincă netedă.
  4. Fierberea la foc mic: După ce ai adăugat toate ingredientele, continuă să fierbi compoziția la foc mic. Amestecă constant pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a asigura o gătire uniformă. Budinca este gata atunci când se îngroașă suficient încât să rămână pe o lingură.
  5. Răcirea și servirea: După ce ai obținut consistența dorită, dă budinca deoparte. O poți servi imediat, caldă, sau o poți lăsa să se răcească și să o păstrezi în frigider pentru un desert rece și revigorant.

Această rețetă de budincă este o dovadă a faptului că, uneori, cele mai bune lucruri în viață sunt și cele mai simple. Nu ezita să încerci diverse adăugiri pentru a personaliza desertul după gustul tău, fie că preferi vanilie, fructe sau un strop de frișcă. Împarte bucuria acestei budinci cu cei dragi și redescoperă plăcerea deserturilor făcute în casă.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts