Desert

Rețetă Clasica de Pasca cu Brânză Dulce pentru Paște

Rețetă Clasica de Pasca cu Brânză Dulce pentru Paște

Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți dintre noi ne gândim să pregătim ceva special pentru familie. Pasca cu brânză dulce rămâne un desert clasic, iubit de toți românii, ideal pentru a aduce un zâmbet pe fețele celor dragi.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500g de făină albă
  • 200ml lapte la temperatură moderată
  • 100g unt, topit
  • 2 ouă
  • 50g zahăr
  • 7g drojdie uscată
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Un vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500g brânză de vaci sau brânză proaspătă
  • 150g zahăr
  • 3 ouă
  • 100g stafide, opționale
  • Esență de vanilie, opțională
  • Coajă rasă de la o lămâie

Pentru uns:

  • 1 ou, bătut, pentru glazură

Mod de preparare

Aluat:

  1. Activează drojdia într-un bol, amestecând-o cu laptele cald și o linguriță de zahăr. Lăsați să stea 5-10 minute până începe să facă bule.
  2. Într-un alt bol, mixează ouăle cu zahărul rămas, untul topit și coaja de lămâie.
  3. Combină amestecul de drojdie cu mixul de ouă și incorporează treptat făina și sarea, frământând până când aluatul devine elastic. Ajustează consistența aluatului cu făină sau lapte, dacă e necesar.
  4. Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc cald, până își dublează volumul (aproximativ 1 oră).

Umplutura:

  1. Amestecă brânza cu zahărul, ouăle, stafidele și coaja de lămâie, adăugând esență de vanilie după gust. Omogenizează bine pentru o textură netedă.

Asamblare și coacere:

  1. După ce aluatul a crescut, împarte-l în două. Întinde prima parte pe o suprafață înfăinată, formând un disc care să acopere fundul și pereții unei forme de copt.
  2. Transferă aluatul în formă, adaugă uniform umplutura și acoperă cu cealaltă parte de aluat. Sigilează marginile.
  3. Decorează cu modele tradiționale dacă dorești și lasă pasca să crească încă 30 de minute sub un prosop.
  4. Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge pasca cu ou pentru a obține o crustă aurie.
  5. Coace pasca timp de 40-45 de minute sau până când este bine rumenită.

Pasca cu brânză este un simbol al sărbătorilor pascale și aduce bucurie în orice casă. Cu această rețetă simplă, vei putea să împărtășești tradiția și să te bucuri de un desert autentic românesc

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts