Desert

Rețetă Autentică de Pască cu Brânză – Paște Fericit

Rețetă Autentică de Pască cu Brânză - Paște Fericit

Dacă ești în căutarea unei rețete autentice pentru a împodobi masa de Paște, această variantă de pască cu brânză dulce este exact ce ai nevoie. Să ne apucăm de treabă!

Ingrediente Necesare:

Pentru Aluat:

  • 500g făină fină
  • 200ml lapte la temperatură medie
  • 100g unt fuzionat
  • 2 ouă întregi
  • 50g zahăr cristal
  • Un plic de drojdie uscată (7g)
  • Coajă fină de lămâie
  • Un vârf de sare

Pentru Umplutură:

  • 500g brânză de vaci cremoasă
  • 150g zahăr fin
  • 3 ouă proaspete
  • 100g stafide (după preferințe)
  • Esență de vanilie (opțional)
  • Coajă de lămâie

Pentru Finisare:

  • 1 ou mare, bătut, pentru glazura deasupra

Pași de Urmărit:

1. Pregătirea Aluatului:

  • Amestecă drojdia cu laptele cald și o linguriță de zahăr, așteptând 5-10 minute până se formează spumă.
  • Într-un vas separat, combină ouăle, zahărul rămas, untul lichid și coaja de lămâie.
  • Integrează amestecul de drojdie, apoi încorporează făina și sarea, frământând până devine un aluat suplu.
  • Lasă aluatul să dospească acoperit, într-un loc călduros, timp de o oră.

2. Crearea Umpluturii:

  • Mixează brânza cu zahărul, ouăle, stafidele și coaja de lămâie (plus vanilie, dacă preferi) până la omogenizare.

3. Asamblarea și Coacerea:

  • După dospire, împarte aluatul în două, întinde fiecare parte și așază prima în tava pregătită, adăugând apoi umplutura.
  • Acoperă cu a doua parte de aluat, decorând după preferință și lasă la crescut încă 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace pască pentru 40-45 de minute, până capătă o culoare aurie.

Concluzie:

Felicitări, ai preparat o pască cu brânză dulce perfectă pentru sărbătorile de Paște! Acum e momentul să te bucuri de rezultatul muncii tale alături de cei dragi. Poftă bună și Paște fericit!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts