Desert

Prăjitura Parlament cu Nuca – O Delicatesa pentru Sărbători

Prăjitura Parlament cu Nuca - O Delicatesa pentru Sărbători

Recent, am avut placerea de a gusta o prajitura deosebita la niste prieteni, numita Prajitura Parlament. M-a impresionat atat de mult incat am decis sa o prepar si eu acasa. Reteta pe care o impartasesc cu voi astazi este rezultatul acelor experimente in bucatarie, adaptata pentru a se potrivi gustului meu. Este un desert ideal pentru momentele festive, usor de preparat chiar si in perioadele aglomerate.

Reteta Prajitura Parlament cu Nuca:

Ingrediente Blat:

  • 2 cani de nuca, prajita usor
  • 7 oua, separate
  • 7 linguri de zahar fin
  • 7 linguri de nuca fin macinata
  • 3 linguri de faina alba
  • Un varf de cutit de praf de copt

Ingrediente Crema:

  • 200 g de crema de ciocolata (tip Nutella)
  • Biscuiti simpli, cat sa acoperiti stratul de crema
  • 7 galbenusuri de ou
  • 300 ml de frisca lichida
  • 7 linguri de zahar fin
  • 3 linguri de apa

Mod de Preparare:

  1. Pregatirea Blatului: Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intinde nucile pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si lasa-le sa se prajeasca usor. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile pana cand devin spumoase, apoi incorporeaza treptat zaharul, continuand sa mixezi pana se dizolva complet. Adauga cu atentie nuca macinata, faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula sau o lingura de lemn. Toarna amestecul peste nucile din tava si coace pentru 20-25 de minute, pana cand trece testul scobitorii.
  2. Prepararea Cremei: Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema fina. Adauga apa si transfera compozitia intr-un vas pe aburi, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Lasa crema sa se raceasca complet.
  3. Asamblarea Prajiturii: Intoarce blatul astfel incat nucile sa fie pe partea de sus. Intinde uniform crema de ciocolata peste blat, apoi aseaza un strat de biscuiti usor inmuiati in lapte caldut.
  4. Finalizarea Cremei: Bate frisca pana devine ferma si incorporeaza-o treptat in crema de galbenusuri racita, amestecand delicat pana la omogenizare. Intinde acest mix peste stratul de biscuiti si, pentru un plus de eleganta, rade putina ciocolata deasupra.
  5. Refrigerarea: Pune prajitura la frigider pentru cateva ore, ideal peste noapte. Pentru a o portiona, foloseste un cutit inmuiat in apa calda pentru a obtine felii curate.

Prajitura Parlament cu nuca este o alegere excelenta pentru orice ocazie festiva, combinand texturi si arome diverse intr-un desert sofisticat. Chiar daca necesita putina rabdare la asamblare, rezultatul final este garantat sa va incante papilele gustative si sa impresioneze invitatii.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts