Prăjitura Imperială – Desert rafinat cu cremă de vanilie și blat de cacao

Prăjitura Imperială – Desert rafinat cu cremă de vanilie și blat de cacao

Prăjitura Imperială – O combinație perfectă de arome și texturi

Dacă îți dorești un desert fin, cu blaturi aromate și o cremă catifelată, Prăjitura Imperială este alegerea perfectă. Straturile de cacao, nuci și vanilie creează un echilibru gustativ perfect, transformând această prăjitură într-un adevărat deliciu. Hai să vedem cum o poți face acasă!


Ingrediente esențiale

Pentru blatul de cacao

  • 6 ouă
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 2 lingurițe de cacao neagră
  • 6 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt (5 g)

Pentru blatul cu nuci

  • 4 albușuri
  • 150 g nuci măcinate
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură și jumătate de miere
  • 4 linguri de făină
  • 1 plic praf de copt (5 g)

Pentru cremă

  • 500 ml lapte
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 5 gălbenușuri
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt moale
  • 1 lingură și jumătate de amidon
  • 1 linguriță și jumătate de făină

Pentru glazură

  • 4 linguri smântână lichidă
  • 250 g ciocolată neagră

Mod de preparare pas cu pas

Blatul de cacao

Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul și mixează până obții o bezea tare. Încorporează gălbenușurile, amestecând ușor. Adaugă făina, cacaua și praful de copt, amestecând cu mișcări delicate. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată și coace la 180°C timp de 25-35 de minute. După răcire, taie blatul în două.

Blatul cu nuci

Bate albușurile spumă, adaugă zahărul și continuă mixarea. Amestecă nucile măcinate cu făina, mierea și praful de copt, apoi încorporează-le în spuma de albușuri. Coace blatul la 180°C timp de 25-35 de minute.

Crema de vanilie

Amestecă amidonul, făina și gălbenușurile cu puțin lapte rece. Fierbe restul de lapte cu zahărul și esența de vanilie. Când laptele începe să fiarbă, adaugă treptat amestecul de ouă, amestecând continuu, până obții o cremă densă. După răcire, mixează cu untul moale până devine fină.

Asamblare și glazură

Așază un blat de cacao, întinde o parte din cremă, apoi adaugă blatul cu nuci, restul de cremă și celălalt blat de cacao. Glazurează cu ciocolată topită și smântână lichidă. Lasă prăjitura la rece 2-3 ore, apoi servește.


Această prăjitură este perfectă pentru ocazii speciale, dar și pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert deosebit.

More Similar Posts

Most Viewed Posts