Desert

Prajitura „Floare de Colț” cu Cacao, Bezea de Cocos și Cremă

Prajitura "Floare de Colț" cu Cacao, Bezea de Cocos și Cremă

Când vine vorba de deserturi speciale pentru ocazii festive, prăjitura „Floare de Colț” e alegerea perfectă. E ușor de făcut și cu siguranță va impresiona toți musafirii!

Pentru blatul cu cacao ai nevoie de:

  • 6 ouă
  • 4 linguri de făină
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare

Pentru bezeaua cu cocos:

  • 4 albușuri de ou
  • 6 linguri de zahăr
  • 120 g de nucă de cocos

Pentru crema delicioasă:

  • 4 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr
  • 40 g amidon
  • 300 ml lapte
  • esență de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 compot de ananas
  • 200 ml frișcă
  • 50 g ciocolată albă

Mod de preparare:

  1. Blatul cu cacao: Începe cu baterea albușurilor până devin spumoase. Adaugă zahărul, gălbenușurile, făina, praful de copt și un praf de sare, amestecând bine. Întinde compoziția într-o tavă (35*25) pregătită cu hârtie de copt și coace totul la 180 de grade Celsius pentru 15 minute sau pana trece testul scobitorii.
  2. Bezeaua cu cocos: Bate albușurile până devin spumoase, adaugă zahărul și nuca de cocos, amestecând bine. Pune acest amestec peste blatul de cacao și mai coace încă 15 minute la aceeași temperatură.
  3. Crema: Mixează gălbenușurile cu zahărul, adaugă amidonul și laptele, apoi încălzește totul la foc mic, amestecând continuu. După ce devine omogen, ia de pe foc, adaugă esența de vanilie, untul și ananasul tăiat mărunt. Așază această cremă peste stratul de bezea dupa ce s-a racorit.
  4. Finisarea: Decorează cu ciocolată albă rasă pentru un aspect festiv. Serviti dupa 4 ore de stat la frigider.

Prăjitura „Floare de Colț” e un desert savuros și aspectuos, perfect pentru a aduce un zâmbet pe fețele invitaților tăi. Poftă bună și succes la gătit!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts