Desert

Prăjitură delicioasă cu cremă de ciocolată și zmeură – desert rafinat pentru orice ocazie

Prăjitură delicioasă cu cremă de ciocolată și zmeură – desert rafinat pentru orice ocazie

Prăjitura cu cremă de ciocolată și zmeură este desertul perfect pentru momentele speciale sau pur și simplu pentru a-ți satisface pofta de dulce. Cu un blat pufos de ciocolată și o cremă fină de frișcă, această prăjitură îmbină arome intense și texturi delicate.

Ingrediente:

Pentru blatul de ciocolată:

  • 180 grame făină
  • 60 grame cacao neîndulcită
  • 5 grame praf de copt
  • 3 grame bicarbonat de sodiu
  • 1 gram sare
  • 120 grame unt nesărat, moale
  • 200 grame zahăr
  • 2 ouă mari
  • 5 ml extract de vanilie
  • 240 ml lapte bătut

Pentru crema de umplutură:

  • 360 ml smântână pentru frișcă
  • 15 grame zahăr pudră
  • 5 ml extract de vanilie

Pentru decor:

  • Pudră de cacao
  • Zmeură proaspătă
  • Zahăr pudră

Instrucțiuni:

Prepararea blatului de ciocolată:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge o tavă de 20×20 cm. Amestecă făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt bol, bate untul și zahărul până devin cremoase, apoi adaugă ouăle unul câte unul și vanilia. Încorporează treptat ingredientele uscate, alternând cu laptele bătut, până obții un aluat fin. Toarnă aluatul în tavă și coace timp de 25-30 de minute. Blatul este gata când o scobitoare introdusă iese curată.

Prepararea cremei:

Bate smântâna rece împreună cu zahărul pudră și vanilia până devine pufoasă.

Asamblarea prăjiturii:

Taie blatul răcit în două straturi. Pune primul strat pe un platou, întinde 3 sferturi din cremă, apoi acoperă cu celălalt strat de blat.

Decorare:

Pudrează prăjitura cu cacao și decorează cu restul de crema si cu zmeură proaspătă. Presară puțin zahăr pudră deasupra.

Servire:

Feliază și savurează prăjitura alături de o cafea sau ceai!

More Similar Posts

Most Viewed Posts