Desert

Prăjitura cu nucă – Rețetă delicioasă pentru un desert rafinat

Prăjitura cu nucă - Rețetă delicioasă pentru un desert rafinat

Astăzi vă propun o rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă, ideală pentru orice ocazie. Acest desert combină un blat pufos de nucă cu o cremă fină de ciocolată albă. Să vedem cum se prepară!

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g miez de nucă măcinat
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • 6 albușuri
  • 210 g zahăr

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 120 g zahăr
  • 2 linguri de lapte
  • 70 g ciocolată albă sau fulgi de ciocolată albă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 g unt cu 80% grăsime

Prepararea blatului de nucă

Amestecarea ingredientelor uscate: Începe prin a amesteca miezul de nucă măcinat cu cele două linguri de făină.

Baterea albușurilor: Într-un alt bol, bate cele 6 albușuri până când obții o spumă ușoară care începe să crească în volum. Adaugă treptat zahărul, continuând mixarea până când obții o spumă tare și albă.

Incorporarea nucilor: Adaugă treptat amestecul de nucă în spuma de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă pentru a menține compoziția aerată.

Pregătirea tăvii: Tapetează o tavă de 21×36 cm cu hârtie de copt și toarnă compoziția în ea, nivelând-o uniform cu spatula.

Coacerea blatului: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și coace blatul timp de aproximativ 30 de minute. După ce este copt, lasă-l să se răcească în tavă.

Prepararea cremei

Amestecarea gălbenușurilor: Începe prin a mixa gălbenușurile cu zahărul la viteză medie până când obții o compoziție spumoasă.

Adăugarea laptelui: Încorporează cele 2 linguri de lapte la temperatura camerei și continuă mixarea până când se omogenizează.

Prepararea la bain marie: Transferă compoziția într-un bol metalic și pune-l la fiert la bain marie. Amestecă continuu cu un tel până când crema se îngroașă. Apoi, ia bolul de pe foc și așază-l pe un tocător de lemn.

Adăugarea ciocolatei: În crema fierbinte, adaugă ciocolata albă mărunțită sau fulgii de ciocolată și esența de vanilie. Amestecă ușor cu telul până când ciocolata se topește complet, apoi lasă crema să se răcească.

Incorporarea untului: După ce crema s-a răcit, adaugă untul la temperatura camerei și mixează până obții o cremă fină.

Montarea prăjiturii

Întinde crema uniform peste blatul de nucă răcit, apoi decorează prăjitura cu miez de nucă. Pune tava la frigider pentru 3-4 ore înainte de servire pentru a permite cremei să se întărească.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts