Prăjitură cu foi fragede cu miere și cremă fină

Prăjitură cu foi fragede cu miere și cremă fină

Prăjitură cu Foi Fragede cu Miere și Cremă Delicată – Gust clasic, textură fină

Această prăjitură cu miere este o alegere perfectă pentru iubitorii deserturilor de casă. Foile ușor crocante, aromate cu miere și cacao, devin fragede după câteva ore, iar crema fină de lapte și unt completează armonios fiecare strat.


Ingrediente pentru foi:

  • 3 ouă

  • 150 g zahăr pudră

  • 60 g unt

  • 3 linguri miere

  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

  • 2 linguri cacao

  • 450-500 g făină (cât să obții un aluat ușor de întins)

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 ml lapte

  • 6 linguri făină

  • 250 g unt

  • 200-250 g zahăr pudră

  • 2 plicuri zahăr vanilat


Mod de preparare:

Foi:

  1. Într-un vas pe baie de aburi sau la foc mic, amestecă ouăle, zahărul pudră, untul, mierea, bicarbonatul și cacaua până obții o compoziție omogenă.

  2. După ce se răcește ușor, adaugă treptat făina și frământă un aluat moale.

  3. Împarte-l în 4 părți egale și întinde foi subțiri.

  4. Coace fiecare foaie pe dosul unei tăvi tapetate cu făină, la 180°C, timp de 8 minute.

Cremă:

  1. Fierbe laptele cu făina până se îngroașă, apoi lasă să se răcească.

  2. Bate untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat până devine spumos.

  3. Încorporează crema de lapte rece în compoziția cu unt, mixând bine.

Asamblare:

  • Întinde crema între foi, păstrând ultima foaie pentru capac.

  • Presară zahăr pudră deasupra și lasă prăjitura la rece peste noapte pentru ca foile să se înmoaie.

Servire:

  • Taie în pătrate sau dreptunghiuri și servește rece, cu ceai sau cafea.

More Similar Posts

Most Viewed Posts