Cum se prepara prajitura Alba ca Zapada, o prajitura gustoasa si aromata
Pentru ca gusturile copilariei nu se uita, am pregatit aceasta reteta pentru o prajitura de neuitat.
Ingrediente prajitura:
- un ou
- trei lingurite de zahar
- 350 grame de faina cu 3 zero-uri
Pentru glasat:
- patru lingurite de lapte
- 175 grame zahar pudra
- o jumatate de lingurita de zeama de lamaie
- 2 ml colorant galben (nu este obligatoriu)
- o lingurita amoniac
Pentru foi:
- doua albusuri
Mod de preparare:
- Foile: se amesteca bine toate ingredientele iar aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se intind foile care se coc pe fundul tavii in jur de 5-10 minute.
- Crema: se fierbe laptele, se bat ouale spuma cu zaharul. Peste laptele cald se toarna crema de ou cu zahar, cate putin, iar apoi se amesteca si se toarna amidonul. Se ia de pe foc si se adauga untul, care va fi la temperatura camerei. Se amesteca foarte bine si apoi se toarna sucul strecurat din cele doua lamai.
- In tava se aseaza foile si crema, alternativ, si se prepara glazura.
- Glazura: se amesteca albusul cu zaharul si sucul de lamaie (care se toarna cate putin), se freaca rapid pana se ingroasa si la final se adauga colorantul.
- Se toarna glazura peste prajitura, se intinde atent si se lasa o zi.
Foto: prajituria.ro