Ingrediente:
- 900 g făină
- 150 g zahăr
- 250 ml lapte
- 1 cub drojdie (25 g)
- 125 g unt
- 3 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri
- 100 g fructe confiate (kiwi, căpșuni, ananas, cireșe, etc)
- 100 g stafide
- Un vârf de cuțit de sare
- Coajă rasă de la o lămâie
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de Preparare
- Pregătirea aluatului:
Într-un castron mare, combină făina și zahărul. Creează o adâncitură în centrul acestui amestec și toarnă acolo drojdia dizolvată în două linguri de lapte călduț. - Încorporarea ingredientelor:
Adaugă treptat restul de lapte călduț, untul topit, ouăle întregi, gălbenușurile, coaja rasă de lămâie și un praf de sare. Frământă aluatul până devine omogen și lasă-l să se odihnească și să crească în volum pentru aproximativ 30 de minute. - Adăugarea fructelor:
După ce aluatul și-a dublat volumul, adaugă fructele confiate și stafidele. Amestecă-le uniform în aluat. - Formarea panettone-ului:
Așază aluatul într-o formă de copt prevăzută cu hârtie de copt (poți folosi o tavă de 26 cm sau 6 tăvi mici de 18 cm) și lasă-l să crească în formă timp de 25 de minute. - Coacerea panettone-ului:
Înainte de a pune panettone-ul în cuptor, unge suprafața acestuia cu albușurile de ou rămase. Coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C până când capătă o culoare aurie (aproximativ 40-50 de minute). - Servirea:
Lasă panettone-ul să se răcească complet, apoi presară zahăr pudră pe deasupra înainte de servire.
Și gata! Acesta este un panettone delicios, perfect pentru orice ocazie festivă. Simplu și ușor de făcut, dar cu un gust incredibil. Poftă bună!