Desert

Negresă cu Cremă de Mere și Vanilie – Rețetă Unică

Negresă cu Cremă de Mere și Vanilie – Rețetă Unică

Astăzi îți propun o reinterpretare spectaculoasă a negresei clasice, îmbogățită cu mere suculente caramelizate și o cremă fină de vanilie. O combinație de arome și texturi care te va cuceri de la prima îmbucătură!


Ingrediente necesare:

Pentru blat:

  • 150 g unt
  • 200 g făină
  • 125 g ciocolată neagră
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri cafea solubilă
  • 1 plic praf de copt

Pentru umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 3 linguri zahăr (sau după gust)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 cuburi de unt
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 3-4 linguri nucă măcinată

Pentru crema de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 4 linguri făină
  • 150 g zahăr
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 pachet unt

Mod de preparare:

1. Blatul negresei:

  1. Mixează untul cu zahărul până devine cremos.
  2. Topește ciocolata împreună cu laptele și cafeaua la bain-marie, apoi lasă să se răcească puțin. Adaugă acest amestec peste untul frecat cu zahăr.
  3. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
  4. Încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecă ușor pentru a păstra textura aerată.
  5. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 180°C timp de 35-40 de minute. Lasă blatul să se răcească complet, apoi taie-l în trei straturi egale.

2. Umplutura de mere:

  1. Curăță și rade merele.
  2. Într-o tigaie, caramelizează zahărul, apoi adaugă untul și merele.
  3. Gătește-le la foc mediu, amestecând constant, până când merele devin moi și suculente. Adaugă scorțișoara, zeama de lămâie și nuca măcinată. Lasă amestecul să se răcească.

3. Crema de vanilie:

  1. Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu zahărul, făina și puțin lapte rece.
  2. Fierbe restul de lapte, apoi toarnă-l încet peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu.
  3. Pune compoziția pe foc mic și gătește până se îngroașă ca o budincă. Adaugă esența de vanilie și zahărul vanilat, apoi lasă crema să se răcească.
  4. Mixează untul până devine pufos și încorporează-l în crema răcită.

4. Asamblarea prăjiturii:

  1. Așază prima foaie de blat pe un platou și întinde uniform umplutura de mere.
  2. Adaugă al doilea strat de blat, apoi crema de vanilie.
  3. Completează cu ultima foaie de blat și presară zahăr pudră deasupra sau decorează după preferințe.

5. Finalizare:
Lasă prăjitura la frigider pentru 2-3 ore înainte de servire, pentru ca straturile să se așeze și aromele să se întrepătrundă.


Concluzie:
Această negresă cu mere și cremă de vanilie combină dulceața intensă a blatului de ciocolată cu prospețimea fructelor și finețea cremei. E un desert spectaculos care va cuceri pe oricine! Poftă bună!

More Similar Posts

Most Viewed Posts