Retete Culinare

Secretele pentru un Ficat Prajit Perfect: Suculent, Moale și Aromat

Secretele pentru un Ficat Prajit Perfect: Suculent, Moale și Aromat

Prăjitul ficatului poate părea o provocare, dar cu câteva tehnici simple, vei obține un preparat delicios și sănătos. Iată cum poți transforma ficatul de vită, porc sau pui într-o mâncare suculentă și plină de savoare, perfectă pentru orice masă în familie.

Ingrediente Necesare

 • Ficat (500 g): vită, porc sau pui
 • Ceapă (1-2 bucăți)
 • Sare (1 linguriță)
 • Făină (5-6 linguri)
 • Ulei pentru prăjit

Pași de Urmărit

 1. Pregătirea Cepei: Curăță și taie ceapa în rondele de grosime medie. Desface-le și pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
 2. Pregătirea Ficatului: Spală ficatul și usucă-l cu un prosop de hârtie. Taie-l în felii subțiri de aproximativ 1 cm grosime, eliminând canalele.
 3. Pregătirea Amestecului de Făină: Amestecă făina cu sare și trece fiecare felie de ficat prin acest amestec, scuturând excesul de făină.
 4. Prăjirea Ficatului: Pune ficatul în tigaia cu ceapă și prăjește-l la foc mediu, adăugând ulei dacă este necesar. Întoarce-l după 1-1.5 minute. Prăjește ficatul până când nu mai este sângeros, combinându-l cu ceapa pentru 15-20 de secunde.

Beneficiile Ficatului de Pui

Includerea ficatului de pui în dietă aduce numeroase beneficii pentru sănătate:

 • Prevenirea Anemiei și Îmbunătățirea Vederii: Fiind o sursă excelentă de vitamina A și B12, ficatul de pui ajută la îmbunătățirea vederii și stimulează producerea globulelor roșii.
 • Reducerea Riscului de Cancer: Conținutul de acid folic din ficatul de pui ajută la diminuarea riscului de cancer de colon și cervical, în timp ce seleniul din compoziția sa susține sănătatea tiroidei.
 • Combaterea Stresului: Niacina (vitamina B3) din ficatul de pui întărește sistemul imunitar și previne pelagra, o afecțiune caracterizată prin diaree, inflamația mucoaselor și a pielii.

Prăjirea ficatului necesită atenție și câteva trucuri simple. Respectând acești pași și fiind conștient de beneficiile sănătoase ale ficatului de pui, te vei putea bucura de un preparat nu doar gustos, dar și nutritiv.

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts