Desert

Descoperă Secretul unui Cozonac Pufos cu Mariana Murariu, Regina Cozonacilor

Descoperă Secretul unui Cozonac Pufos cu Mariana Murariu, Regina Cozonacilor

Începeți-vă ziua cu o rețetă de cozonac tradițional, îmbunătățită de Mariana Murariu, cunoscută drept Regina Cozonacilor. Această rețetă a fost perfecționată de-a lungul anilor în bucătăria Marianei, unde pasiunea și dedicația pentru gătit transformă fiecare cozonac într-o operă de artă.

Ingredientele de care aveți nevoie:

  • 1 kilogram de făină de calitate
  • 5 gălbenușuri (păstrați albușurile pentru umplutură)
  • 250 de grame de zahăr fin
  • Lapte, între 250 și 500 de ml, în funcție de necesitate
  • 100 de ml de ulei pentru un aluat elastic
  • 50 de grame de drojdie proaspătă, pentru dospire
  • Arome naturale: coajă rasă de lămâie și portocală, vanilie, esență de rom
  • Un vârf de cuțit de sare

Umpluturi posibile:

  • Combinatie de zahăr, cacao și nucă măcinată fin
  • Rahat colorat și stafide hidratate

Pași de urmat pentru un cozonac de vis:

Începeți prin a asigura că toate ingredientele sunt la temperatura ambientală și că spațiul de lucru este bine încălzit. Pentru aluat, diluați drojdia cu un pic de zahăr și adăugați puțin lapte cald și făină, formând un amestec pufos. Lăsați-l să se activeze într-un loc călduros.

Bateți gălbenușurile cu un strop de sare, adăugați zahărul și esențele, omogenizând bine. Într-un bol mare, creați un crater în mijlocul făinii și adăugați amestecul de gălbenușuri și drojdia activată. Începeți să frământați aluatul, adăugând treptat lapte călduț, până când obțineți o consistență elastica. Utilizați uleiul pentru a preveni lipirea și continuați să frământați până când aluatul devine omogen și începe să facă bule.

Lăsați aluatul să se odihnească, apoi împărțiți-l în bucăți egale. Pe fiecare porțiune de aluat, adăugați umplutura aleasă, rulând și împletind pentru un aspect frumos. Așezați cozonacii în tăvi pregătite și lăsați-i să crească înainte de coacere.

După ce ați uns cozonacii cu ou și i-ați presărat cu zahăr, coaceți-i la foc mediu până când capătă o culoare aurie apetisantă. Evitați deschiderea cuptorului în primele minute pentru a nu perturba procesul de coacere.

Rețeta Marianei Murariu este cheia către un cozonac perfect, care va aduce bucurie și satisfacție oricărui iubitor de dulciuri tradiționale. Aceasta nu doar că împărtășește cu noi rețeta sa de succes, dar ne oferă și încrederea că, urmând pașii simpli și cu puțină răbdare, putem aduce magia sărbătorilor în casele noastre. Să începem frământatul!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts