Retete Culinare

Descoperă Rețeta Simplă de Pâine cu Chefir – Ideală pentru Toată Familia

Descoperă Rețeta Simplă de Pâine cu Chefir - Ideală pentru Toată Familia

Să facem ceva magic în bucătărie! Cu doar câteva ingrediente de bază, vom prepara o pâine cu chefir incredibil de bună ce va face deliciul întregii familii. Este atât de simplu, încât vei fi surprins de rezultat!

Ingrediente:

  • 450 g de făină
  • 260 ml de chefir
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Sare, după gust (opțional)

Mod de Preparare:

  1. Începem prin a cerne făina într-un castron mare. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și un praf de sare, amestecând totul pentru a se combina bine.
  2. Turnăm chefirul peste ingredientele uscate și începem să frământăm cu mâinile curate. Scopul este să obținem un aluat omogen, care să nu se lipească de degete.
  3. Acordăm aluatului un răgaz de relaxare direct pe blatul de lucru pentru aproximativ 10 minute. După aceea, îl transferăm în frigider pentru încă 20 de minute, permițându-i să capete o elasticitate perfectă.
  4. Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în 5 porții egale. Fiecare porție este modelată într-o formă plată, folosind palmele.
  5. Prințăm ușor suprafața fiecărei pâini cu o furculiță, apoi le prăjim într-o tigaie neaderentă, pe ambele părți, până când capătă o culoare frumos aurie.
  6. Deși opțional, un strop de unt topit peste pâine caldă poate adăuga o notă extra de gust.

Și gata! Ai pregătit o pâine plată fabuloasă cu efort minim. Servește-o caldă, alături de felurile tale preferate, și bucură-te de zâmbetele celor dragi. Bucătăria simplă aduce cele mai mari satisfacții, nu-i așa?

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts