Retete Culinare

Cum să Prepari Mascarpone Acasă: Rețetă Simplă cu 2 Ingrediente

Cum să Prepari Mascarpone Acasă: Rețetă Simplă cu 2 Ingrediente

Mascarpone, această brânză cremoasă și delicioasă care își are originile în Lombardia, Italia, este adesea un ingredient cheie în multe deserturi italiene, inclusiv în faimosul Tiramisu. Însă, a găsi mascarpone de calitate în magazine poate fi o provocare, atât din punct de vedere al disponibilității, cât și al prețului.

Fericit, există o metodă simplă și accesibilă de a prepara mascarpone acasă. Ai nevoie de doar două ingrediente și un pic de răbdare și atenție.

Ingrediente:

  • 1 litru de smântână (atenție să nu fie ultrapasteurizată)
  • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt

Pași de Preparare:

  1. Începe prin a încălzi smântâna. Folosirea unui termometru culinar este ideală. Menține focul mic și așteaptă până când smântâna atinge 85°C. În acest moment, vei observa formarea unor mici bule de aer la suprafață.
  2. Când smântâna a atins temperatura dorită, adaugă sucul de lămâie și amestecă ușor pentru aproximativ 3-4 minute. Amestecul va începe să se îngroașe și să capete o consistență similară cu cea a iaurtului sau chefirului.
  3. Îndepărtează amestecul de pe foc și toarnă-l într-o bucată de pânză de bumbac curată (tifon), cu mai multe straturi. Leagă pânza și las-o să se scurgă pentru a elimina excesul de lichid.
  4. Pune crema împreună cu pânza pe un platou și așază un obiect greu deasupra (de exemplu, un borcan plin sau o oală) pentru a exercita presiune. Lasă totul în frigider sau într-un loc răcoros pentru 8-9 ore.
  5. După acest timp, vei avea o delicioasă crema de mascarpone preparată de tine, gata să fie folosită în rețetele tale preferate.

Să te bucuri de mascarpone-ul tău făcut în casă! Poftă bună!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts