Retete Culinare

Cum să Prepari Iaurt Grecesc Acasă – Rețetă Simplă și Delicioasă

Cum să Prepari Iaurt Grecesc Acasă - Rețetă Simplă și Delicioasă

Ingrediente Necesare:

  • 1 litru de lapte integral
  • 100 ml de smântână lichidă cu 35% grăsime
  • 125 ml de iaurt natural

Pașii de Urmărit:

  1. Începe prin a combina laptele integral cu smântâna lichidă într-o oală. Folosește focul mic pentru a încălzi amestecul până la 80°C, un proces care durează între 30 și 40 de minute. Folosirea unui termometru este crucială pentru a menține temperatura sub control.
  2. După ce atingi temperatura de 80°C, lasă amestecul să se răcească până la aproximativ 37°C sau 40°C.
  3. Când amestecul este suficient de răcit, include în el iaurtul natural. Acesta poate fi fie de proveniență comercială, fie preparat în casă. Amestecă bine pentru a uniformiza compoziția.
  4. Acoperă oala cu o pânză subțire de bumbac și lasă-o într-un loc călduros, cum ar fi un cuptor oprit, pentru aproximativ 8 ore. Aceasta va permite iaurtului să fermenteze și să se întărească.
  5. Odată fermentat, iaurtul va trebui scurs. Așază o strecurătoare peste un bol și acoper-o cu pânză de bumbac. Toarnă iaurtul în strecurătoare și lasă-l să se scurgă pentru 30 de minute sau mai mult, în funcție de cât de cremos îl preferi.
  6. Zerul rezultat din procesul de scurgere nu trebuie irosit. Acesta poate fi folosit în diferite rețete, precum clătite, pâine sau chiar tort.
  7. După scurgere, transferă iaurtul într-un bol și lasă-l să se răcească în frigider. Poate fi servit ca atare sau în recipiente individuale, după preferințe.

Iaurtul grecesc făcut în casă se poate păstra în frigider pentru aproximativ o săptămână. Este ideal pentru un mic dejun sănătos, un snack delicios sau ca ingredient în diverse rețete. Prepararea lui acasă îți permite să te bucuri de un produs proaspăt și natural, fără aditivi sau conservanți.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts