Retete Culinare

Cum să prepari cascaval acasă într-un mod simplu și rapid

Cum să prepari cascaval acasă într-un mod simplu și rapid

Vrei să adaugi o notă personală mesei tale și să surprinzi pe toată lumea cu un cascaval proaspăt făcut în propria bucătărie? Această rețetă te va ghida pas cu pas în crearea unui cascaval delicios, fără bătăi de cap și în doar 15 minute. Este perfect pentru oricine caută o opțiune rapidă și sănătoasă!

Ingrediente necesare:

 • 1 litru de lapte de vacă, plin de savoare
 • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt sau oțet alb, pentru coagulare
 • Sare după preferințe, pentru un plus de gust
 • O pânză de brânză sau o sită cu ochiuri mici, pentru a separa brânza de zer
 • Un recipient spațios pentru încălzirea laptelui

Pașii preparării:

 1. Încălzirea laptelui: Începe prin a vărsa laptele în recipientul ales și încălzește-l la foc mic. Este important să ajungă aproape de punctul de fierbere, fără a lăsa să dea în clocot, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea.
 2. Adăugarea agentului de coagulare: Când laptele este suficient de cald, este momentul să adaugi suc de lămâie sau oțetul. Amestecă delicat și observă cum laptele începe să se separe, formând baza pentru cascavalul tău.
 3. Timpul de odihnă: După oprirea focului, lasă amestecul să stea liniștit pentru 10 minute. Aceasta permite ca partea solidă să se separe eficient de zer.
 4. Separarea brânzei: Folosește pânza de brânză sau sita pentru a strecura amestecul, capturând astfel brânza. Aceasta este partea cea mai satisfăcătoare, unde vei vedea rezultatul muncii tale.
 5. Asezonarea: Acum este momentul să adaugi sare sau orice alte condimente îți plac pentru a personaliza gustul cascavalului.
 6. Formarea și răcirea: Dacă preferi un cascaval mai dens, presează ușor brânza pentru a elimina zerul rămas. Apoi, las-o să se răcească și se va întări, devenind gata de consum.

Crearea propriului cascaval acasă este o experiență plăcută și surprinzător de simplă. În doar câțiva pași și cu minim de efort, poți avea un cascaval proaspăt pe masa ta, gata de a fi savurat în orice moment al zilei. Încurajează-te să experimentezi și să te bucuri de procesul creativ în bucătărie!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts