Retete Culinare

Cozonac Pufos în Stilul lui Cătălin Scărlătescu – Rețetă Pas cu Pas

Cozonac Pufos în Stilul lui Cătălin Scărlătescu - Rețetă Pas cu Pas
Salutare tuturor! Astăzi vreau să vă arăt cum se face un cozonac delicios, exact dupa reteta Chef-ului Cătălin Scărlătescu. E timpul să punem mâna pe ingredientele alea bune și să facem ceva magic în bucătărie. Să ne apucăm!

Ingrediente:

  • Făină – 1 kg
  • Zahăr – 250 g
  • Lapte – 450 g
  • Ouă – 5 bucăți
  • Drojdie – 60 g
  • Unt belgian – 300 g
  • Nuci – 500 g
  • Rahat – 200 g
  • Ciocolată belgiană – 150 g
  • Portocală confiată – 30 g
  • Coajă de lămâie – 30 g
  • Stafide

Mod de preparare:

  1. Maiaua: Amestecați drojdia cu 100 ml de lapte cald și puțină făină. Lăsați-o la crescut într-un loc cald.
  2. Laptele cu Zahăr: Încălziți laptele rămas cu zahărul, amestecând până se topește zahărul.
  3. Gălbenușuri Spumoase: Bateți gălbenușurile cu un praf de sare până devin aerate.
  4. Aluatul: Într-un bol mare, puneți făina, apoi adăugați treptat gălbenușurile, laptele dulce, untul topit și portocala confiată.
  5. Framântarea: Adăugați untul belgian pentru un aluat mai pufos. Framântați bine până devine elastic și omogen.
  6. Umplutura: Întindeți o bucată de aluat, puneți deasupra un amestec de nuci, ciocolată belgiană topită, rahat și stafide. Rulați aluatul.
  7. Împletirea: Tăiați ruloul în două și împletiți-le. Ungeți-le cu ou și puneți-le în tava unsă cu unt și făină.
  8. Dospirea Finală: Lăsați cozonacul să crească încă două ore.
  9. Coacerea: Coaceți cozonacul la 160°C timp de 45-60 de minute.

Uite așa se face un cozonac pufos și aromat, perfect pentru sărbători. Sper că v-am făcut poftă și că veți încerca și voi rețeta. Spor la gătit și poftă bună!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts