Desert

Descoperă Rețeta Autentică de Baclava Turceasca Perfectă

Descoperă Rețeta Autentică de Baclava Turceasca Perfectă

Baclavaua, un deliciu oriental care a cucerit papilele gustative din întreaga lume, se pregătește mai simplu decât ai crede. Urmând câțiva pași simpli și având la îndemână ingredientele potrivite, poți aduce aroma Orientului direct în bucătăria ta.

Ingrediente:

 • Un pachet de foi de plăcintă proaspete
 • 150 g unt, pentru un gust bogat
 • 250 g miez de nucă, inima desertului
 • O linguriță de scorțișoară, pentru aroma sa unică
 • 250 g miere, dulceața naturală
 • 300 ml apă, baza siropului
 • 200 g zahăr, pentru un sirop perfect
 • O linguriță esență de vanilie, pentru un parfum delicat
 • O linguriță esență de rom, pentru o notă specială

Preparare:

 1. Începe prin a împărți foile de plăcintă în trei părți egale. Miezul de nucă se mărunțește și se amestecă cu scorțișoara.
 2. Topirea untului până devine lichid este următorul pas.
 3. Într-o tavă pregătită pentru copt, așază prima foaie de plăcintă, unge-o cu unt topit și continuă procesul până epuizezi prima treime din foi. Distribuie jumătate din amestecul de nuci peste ultima foaie.
 4. Continuă cu a doua treime de foi, ungând fiecare strat cu unt, la fel ca înainte.
 5. După ce ai terminat și a doua serie de foi, presară restul de nuci și acoperă cu ultima serie de foi, unse bine cu unt.
 6. Acoperă tava pentru a preveni uscarea foilor și las-o la frigider pentru 30-45 de minute. Între timp, preîncălzește cuptorul.
 7. Scoate tava din frigider, porționează baclavaua în forme de romb sau pătrate și coace-o timp de 25 de minute, până când capătă o culoare aurie.
 8. În timp ce baclavaua se rumenește, prepară siropul amestecând apa cu zahărul la foc mic. După ce a dat în clocot, adaugă mierea și esențele, lăsându-le să fiarbă împreună pentru încă un minut.
 9. Varsă siropul fierbinte peste baclavaua caldă, imediat ce o scoți din cuptor.
 10. Lasă desertul să se răcorească la temperatura camerei, apoi păstrează-l la rece până în momentul servirii.

Concluzie:

Să faci o baclavaua perfectă nu este doar o artă, ci și o plăcere. Cu acești pași simpli și ingrediente la îndemână, poți aduce bucuria unui desert oriental autentic direct la masa ta. Savurează fiecare înghițitură și lasă-te purtat într-o călătorie culinară memorabilă. Poftă bună!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts