Desert

Baba Alba – Rețeta Tradițională Care Face Furori în Rusia și Moldova

Baba Alba - Rețeta Tradițională Care Face Furori în Rusia și Moldova

Dacă ești în căutarea unui desert care să-ți aducă zâmbetul pe buze, atunci ai nimerit perfect. Baba Alba, o delicatesă adorată de ruși și moldoveni, îți va răsfăța papilele gustative cu o combinație unică de arome.

Reteta: Pentru a te bucura de acest desert minunat, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 căni de tăieței
  • 10 ouă proaspete
  • 1 cană de zahăr fin
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 2 grame de esență de vanilie
  • 1/2 cană de stafide suculente
  • 3 linguri de unt cremos
  • 2 linguri de ulei vegetal pentru gătit

Procesul de preparare este simplu și plăcut. Începe prin a fierbe tăiețeii în apă curată la care adaugi un strop de ulei, pentru a-i împiedica să se lipească. După ce sunt gata, scurge-i bine. Între timp, pune stafidele la înmuiat în apă caldă pentru a se înmuia, iar untul pune-l la topit pe foc mic.

Într-un bol mare, bate ouăle împreună cu zahărul și sarea până la obținerea unei compoziții omogene. Adaugă esența de vanilie pentru o aromă deosebită. Acum este momentul să combini tăiețeii cu amestecul de ouă și stafidele bine scurse.

Pregătește o tavă de copt sau o tigaie cu margini înalte, unsă generos cu unt, și toarnă compoziția în ea. Preîncălzește cuptorul, apoi coace desertul timp de 10 minute la 250 de grade Celsius, urmate de 40 de minute la 150 de grade Celsius.

Savurează cu plăcere această prăjitura de Baba Alba, un desert care îmbină tradiția și gustul autentic. E momentul perfect să împarți această bucurie culinară cu cei dragi și să te bucuri de aprecierea lor.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts