Stiai ca?

Sfaturi Eficiente pentru a Scăpa de Cârtițele din Grădină

Sfaturi Eficiente pentru a Scăpa de Cârtițele din Grădină

Bătrânul grădinar a spus trucul pentru a scăpa ușor de cârtițe în grădină

Primăvara este în plină desfășurare, iar grădinile noastre prind viață sub razele calde ale soarelui. Florile înfloresc, fructele și legumele încep să se coacă, dar odată cu ele apar și insectele și rozătoarele. Printre acești vizitatori nepoftiți se numără și cârtițele.

Deși cârtițele pot fi uneori utile, pe termen lung, prezența lor în grădină poate deveni problematică. Iată ce trebuie să știi pentru a scăpa de cârtițele din grădina ta.

Cârtițele: Prieteni sau dușmani ai grădinii?

Cârtițele sunt mamifere insectivore care joacă un rol esențial în ecosistem, contribuind la eliminarea unor dăunători precum melcii, acarienii și viermii sârmă. Prin săparea de tuneluri, ele afânează solul, ceea ce poate fi benefic pentru grădină.

Cu toate acestea, aceste beneficii sunt contrabalansate de pagubele pe care le pot provoca. Cârtițele pot distruge gazonul și rădăcinile plantelor, ducând la slăbirea și chiar moartea acestora.

Soluții pentru a scăpa de cârtițe

Înainte de a încerca să elimini cârtițele, este esențial să reții că acest mamifer este protejat parțial, așa că metodele folosite trebuie să fie umane. Iată câteva soluții eficiente:

  1. Metode mecanice: O barieră fizică poate preveni accesul cârtițelor în grădină. O fundație solidă și acoperirea golurilor din gard cu o plasă fină sunt soluții eficiente. De asemenea, poți plasa o grilă specială sub gazon.
  2. Capcane: Utilizarea capcanelor cu momeală este o altă metodă eficientă. După ce prinzi cârtițele, le poți elibera într-o zonă îndepărtată, cum ar fi o pădure.

Remedii tradiționale împotriva cârtițelor

Metodele tradiționale, folosite de bunicii noștri, sunt de asemenea eficiente. Cârtițele nu suportă anumite plante precum usturoiul, lavanda, menta și catifeaua. Aceste plante, datorită mirosului lor puternic, pot descuraja cârtițele.

De asemenea, cârtițele sunt sensibile la sunete. „Pur și simplu puneți o cutie de aluminiu pe un băț înfipt în pământ” pentru a crea un descurajator acustic. În plus, repelenții ultrasonici disponibili în comerț emit unde acustice și vibrații pe care cârtițele nu le pot tolera.

Prin aplicarea acestor sfaturi, poți proteja grădina de pagubele provocate de cârtițe și te poți bucura de o grădină sănătoasă și frumoasă.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts