Cercetatorii din Finlanda au creat un nou ingredient format doar din aer, apa si energie electrica, despre care se asteapta sa revolutioneze modul de producere al hranei conform CNN.
Oamenii de stiinta de la o companie din Helsinki, si-au dorit sa revolutioneze modul in care se produsa mancarea, printr-un ingredient pe care l-au creat doar cu oxigen, apa si electricitate. Populatia numeroasa si hranirea acesteia pune o presiune apasatoare pe resursele planetei.
Agricultura produce cele mai mari surse de gaze provenite de la sere, iar fermele de animale produc 14,5% din emisia de gaz a planetei.
Oamenii de stiinta din Finlanda propun ca solutie detasarea productiei de mancare de agricultura. Compania a cvreat o proteina din plante numite Solein, fara gust si care se poate adauga in orice mancare.
Proteina Solein este facuta prin cresterea unei bacterii care fermenteaza, asemanator procesului prin care se fabrica berea.
Proteina are in compozite doar hidrogen, care este obtinut prin imbinarea electricitatii si a apei si dioxid de carbon extras din aer. In urma procesului reiese o pudra proteica care contine 65% proteine, grasimi si carbohidrati.
Compania producatoare Solar Foods sustine ca aceasta pudra proteica este de 100 de ori mai eco-friendly decat carnea si de 10 ori mai hranitoare decat proteinele de origine vegetala.
Sursa FOTO: twitter