Stiai ca?

Ghidul Șoferului: Semnul de Circulație cu Bulina Neagră

Ghidul Șoferului: Semnul de Circulație cu Bulina Neagră

Din 2014, șoferii din România s-au trezit cu un nou indicator pe drumurile pe care le parcurg zilnic: triunghiul roșu marcat cu o bulină neagră. În pofida confuziei comune, acest semn nu anunță prezența unui tunel, ci ceva mult mai critic pentru siguranța conducătorilor auto și a pasagerilor lor.

Ce Înseamnă, De Fapt, Acest Semn?

Semnul distinctiv, un triunghi roșu cu o bulină neagră în centrul său, a fost introdus pentru a crește siguranța pe drumurile noastre. Acesta marchează intersecțiile și segmentele de drum unde vizibilitatea este redusă sau unde istoricul accidentelor rutiere grave este îngrijorător.

Inițial implementat în capitală, pe 30 de segmente de drum notorii pentru incidentele lor, indicatorul s-a răspândit rapid în întreaga țară, semn că problema pe care o adresează este una larg răspândită. Un exemplu notabil este curba de pe Dealul Feleacului din Cluj, locul a 9 tragedii mortale și alte 10 accidente grave într-un număr egal de incidente.

Semnificația Semnului

Acest indicator face parte din categoria semnelor de avertizare și este un herald al pericolului iminent. „Accident black spot” este termenul folosit în alte țări europene pentru a desemna aceleași zone periculoase. Prin definiție, semnul indică un tronson de drum de până la un kilometru unde, pe parcursul a cinci ani consecutivi, au avut loc cel puțin zece accidente grave, soldate cu decese sau răniți grav.

Sfaturi pentru Șoferi la Întâlnirea cu Acest Semn

La vederea semnului cu bulina neagră, șoferii sunt sfătuiți să își reducă viteza, să mărească nivelul de atenție și să evite manevrele riscante. Prevenția și prudența pot face diferența între o călătorie sigură și una periculoasă.

Prin urmare, când întâlnești acest semn pe drumurile din România, amintește-ți că nu este doar un simplu indicator, ci un avertisment serios pentru a proceda cu maximă grijă. Acesta nu semnalează un tunel, ci un apel la vigilență, având în vedere istoricul negru al accidentelor rutiere din zona respectivă. Este responsabilitatea fiecărui conducător auto să contribuie la siguranța drumurilor noastre prin adoptarea unei conduite preventive.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts