Stiai ca?

Cum să Cureți Eficient Mașina de Spălat: Trucuri și Sfaturi Utile

Cum să Cureți Eficient Mașina de Spălat: Trucuri și Sfaturi Utile

Mulți dintre noi folosim frecvent mașina de spălat rufe, dar ce facem atunci când aceasta începe să emane un miros neplăcut și hainele nu mai ies curate după spălare? Iată câteva trucuri esențiale pentru a remedia această problemă comună și pentru a-ți menține mașina de spălat într-o stare impecabilă.

Identificarea Problemei

Un miros urât care provine din cuva mașinii de spălat poate fi cauzat de un sertar murdar pentru detergent, dar nu doar acesta necesită curățare. Garnitura de cauciuc din interior poate adăposti obiecte mici, fire de păr, reziduuri sau bucăți de șervețele colorate, ceea ce contribuie la mirosul neplăcut.

Soluția Simplă și Eficientă

Pentru a curăța corect mașina de spălat, ai nevoie de un amestec de apă, bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecă apa și bicarbonatul de sodiu până obții o pastă de consistență medie. Pune această pastă în sertarul pentru detergent, toarnă oțet în cuvă și setează mașina pe un ciclu pentru haine delicate. După ce ciclul de spălare s-a încheiat, curăță filtrul de scurgere cu aceeași pastă și pornește încă o clătire pentru a elimina orice reziduu.

Cum să Scapi de Mucegaiul din Mașina de Spălat

Pentru a elimina mucegaiul din mașina de spălat, echipează-te cu mănuși de unică folosință și un prosop vechi. Pregătește o soluție de clor cu apă fierbinte sau oțet, înmoaie prosopul în acest amestec și curăță bine zona afectată de mucegai.

Trucul cu Aspirină pentru Haine Impecabile

Un truc uimitor pe care poate nu l-ai încercat încă este folosirea aspirinei în mașina de spălat. Adăugarea unei pastile de aspirină în timpul spălării poate acționa ca un înălbitor extrem de eficient. „Indiferent de cât de dificil de înlăturat sunt petele de pe haine, aspirina are capacitatea de a le face să dispară ca prin magie.” Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva comprimate de aspirină în mașina de spălat și să speli hainele ca de obicei. La sfârșitul ciclului de spălare, vei observa că petele au dispărut complet, eliminând necesitatea de a folosi produse de înălbire sau de a petrece mult timp pe curățarea petelor persistente.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts