Stiai ca?

Cum să ai pătrunjel proaspăt pe tot parcursul anului

Cum să ai pătrunjel proaspăt pe tot parcursul anului

Pătrunjelul este un ingredient esențial în multe bucătării datorită proprietăților sale benefice și gustului unic pe care îl adaugă mâncărurilor. Dar cum reușim să avem pătrunjel proaspăt pe tot parcursul anului? Află metodele eficiente și trucurile pe care bucătarii le folosesc pentru a păstra pătrunjelul proaspăt.

Metode simple pentru a menține pătrunjelul proaspăt

Înainte de a încerca metoda bolului, iată câteva metode rapide și ușoare:

  1. În prosop umed: Înfășoară pătrunjelul într-un prosop umed, fără a-l presa. Apoi, pune-l într-o pungă ermetică și depozitează-l în frigider. Aceasta metodă ajută la menținerea frunzelor proaspete și previne uscarea lor.
  2. Congelarea pătrunjelului: Spală și usucă bine pătrunjelul. Toacă-l fin și pune-l în tăvițe pentru cuburi de gheață. Adaugă câte un fir de ulei de măsline extravirgin în fiecare compartiment pentru a-i păstra prospețimea. Pune tăvița în congelator și scoate cuburile atunci când ai nevoie de ele.

Metoda bolului: pătrunjel proaspăt pentru o lună

Una dintre cele mai eficiente metode folosite de bucătari pentru a menține pătrunjelul proaspăt este metoda bolului. Iată cum funcționează:

  1. Spălare și uscare: Spală bine pătrunjelul și usucă-l complet.
  2. Tocare și depozitare: Toacă mărunt pătrunjelul și pune-l într-un bol. Transferă apoi pătrunjelul tocat într-un borcan de sticlă cu capac ermetic.
  3. Depozitare la rece: Păstrează borcanul într-un loc răcoros și uscat, nu în frigider. Aceasta metodă permite păstrarea pătrunjelului proaspăt pentru o lună.

Alte metode de păstrare a pătrunjelului

O altă metodă este să tai partea inferioară a tulpinii, la aproximativ 12 mm, pentru a permite absorția apei. Asigură-te că frunzele sunt uscate. Pune ramurile de pătrunjel într-un bol de sticlă cu apă, până la 3/4 din înălțimea bolului. „Pentru a conserva pătrunjelul, înfășurați un sac de plastic în jurul bolului de sticlă și fixați-l cu un elastic.” Această metodă menține umiditatea frunzelor și previne uscarea lor.

Acum că știi aceste trucuri, poți avea pătrunjel proaspăt și plin de savoare pe tot parcursul anului. Încearcă aceste metode și bucură-te de gustul intens al pătrunjelului în toate preparatele tale!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts