Locatii

Un Spectacol Natural și O Tragedie Ecologică în Marea Neagră – Delfinii din Eforie Nord

Un Spectacol Natural și O Tragedie Ecologică în Marea Neagră - Delfinii din Eforie Nord

Delfini pe plaja din Eforie Nord: Un Spectacol Natural Uimitor

Dacă ați fost recent pe plaja din Eforie Nord, s-ar putea să fi fost martori la un moment de neuitat. Turiștii au avut ocazia să vadă doi delfini foarte aproape de țărm, oferind un spectacol natural impresionant. Cele două creaturi marine păreau că „dansează”, captivând privirile și inimile celor prezenți.

În plină zi, delfinii și-au făcut apariția, iar oamenii de pe plajă nu au ezitat să își scoată telefoanele mobile pentru a imortaliza acest moment rar și spectaculos.

Tragedia Delfinilor din Marea Neagră

Din păcate, în timp ce unii delfini oferă momente de bucurie, alții au avut un destin tragic în Marea Neagră. Poluarea fonică, cauzată de motoarele navelor, sonare și exploziile din nordul Mării Negre, a avut consecințe devastatoare. Această poluare fonică a împins zeci de delfini spre coastele Turciei și Bulgariei, unde mulți au fost prinși în plasele de pescuit sau au eșuat pe plajă.

Peste 80 de delfini au fost găsiți morți pe țărmul turcesc, o situație descrisă de Fundația Turcă de Cercetare Marină ca fiind „o creștere extraordinară”. Aproximativ jumătate dintre acești delfini au murit fiind prinși în plasele de pescuit, iar cauza morții celorlalți rămâne un mister. „Trauma acustică este una dintre posibilitățile la care ne gândim. Nu avem dovezi care să ateste ce ar putea provoca în Marea Neagră sonarul de frecvență joasă, pentru că nu am mai văzut niciodată atât de multe nave și atât de mult zgomot, pentru o perioadă atât de îndelungată. Știința, însă, cere întotdeauna dovezi”, a declarat Bayram Ozturk, președintele TUDAV.

Mamiferele marine, cunoscute pentru dependența lor de sunet pentru comunicare și orientare, sunt extrem de sensibile la zgomotul subacvatic, care poate avea efecte grave, chiar fatale, asupra lor. Forțele navale utilizează sonar pentru a detecta submarinele inamice, ceea ce contribuie la această poluare fonică.

Vizita delfinilor pe plaja din Eforie Nord a fost un moment de magie naturală pentru turiști, dar situația din Marea Neagră ne amintește de fragilitatea acestor creaturi minunate. Este esențial să fim conștienți de impactul activităților noastre asupra mediului marin și să căutăm soluții pentru a proteja aceste animale incredibile.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts