Sanatate

Terapia HIFU în România: O Speranță Nouă pentru Pacienții cu Cancer

Terapia HIFU în România: O Speranță Nouă pentru Pacienții cu Cancer

Într-o clinică privată din București, pacienții diagnosticați cu diverse forme de cancer au acum acces la o metodă revoluționară de tratament: terapia cu ultrasunete focalizate de intensitate înaltă (HIFU). Această tehnică modernă, care evită intervențiile chirurgicale și expunerea la radiații, utilizează ultrasunetele pentru a încălzi și distruge țesuturile afectate de cancer.

Terapia HIFU reprezintă o premieră în România, echipamentul necesar fiind adus din China, unde a fost aplicat cu succes de-a lungul anilor. Costând aproximativ 1,2 milioane de dolari, acesta targhetează precis tumorile, transformând ultrasunetele în căldură capabilă să elimine celulele canceroase fără a afecta zonele înconjurătoare sănătoase.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei metode este lipsa efectelor secundare notabile. Dr. Nicolae Verga, de la Centrul Medical Bio Terra Med, subliniază că pacienții care se supun acestei terapii nu necesită anestezie, transfuzii de sânge sau o perioadă lungă de recuperare, ceea ce permite o revenire rapidă la activitățile zilnice.

HIFU poate fi folosită și în combinație cu alte forme de tratament, creând un plan terapeutic complex și personalizat. Este eficace în tratarea cancerelor de ficat, rinichi, oase, sân, pancreas, precum și a altor tumori solide. Totuși, această metodă nu este aplicabilă pentru tumori localizate în zone precum măduva spinării, plămâni, stomac sau intestine.

Terapia HIFU este de asemenea o opțiune pentru tratamentul tumorilor benigne, oferind o soluție mai puțin dureroasă comparativ cu metodele tradiționale. Costurile tratamentului variază în funcție de dimensiunea și tipul tumorii, începând de la aproximativ 1.200 de euro pentru formațiuni benigne și ajungând la 1.500 de euro pentru cele maligne.

Introducerea HIFU în România marchează un avans semnificativ în lupta împotriva cancerului, oferind pacienților o alternativă sigură și eficientă care minimizează riscurile și disconfortul asociat cu alte tratamente. Această tehnologie deschide noi orizonturi în tratamentul oncologic și speranțe crescute pentru cei afectați de această boală.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts