Cât a dat Hanelore din Reșița pentru două aripioare de pui și o lingură de piure, la „împinge tava” în Eforie Nord
În plin sezon estival, mulți români își petrec concediile pe litoralul românesc. Totuși, aceștia trebuie să fie pregătiți pentru prețurile în creștere. Hanelore, o femeie din Reșița, a experimentat acest fenomen în Eforie Nord, unde a rămas surprinsă de cât a trebuit să plătească la un restaurant de tip „împinge tava”. Pentru două aripioare de pui și o lingură de piure, a scos din buzunar o sumă considerabilă.
Prețurile pe litoral au crescut considerabil în acest sezon estival, afectând inclusiv stațiunile care, în trecut, erau accesibile oricărui turist. De la 1 iulie, a avut loc un nou val de scumpiri, ceea ce face ca mâncarea și băuturile să fie mai scumpe.
Cât a plătit Hanelore din Reșița la „împinge tava” în Eforie Nord
Hanelore a postat pe un grup de Facebook destinat turiștilor, unde a povestit că a fost surprinsă de prețul pe care l-a plătit la un restaurant de tip „împinge tava” din Eforie Nord. „Nu fac reclamă negativă, mâncarea nu a fost rea, m-a șocat doar prețul piureului. M-a tentat să-l dau înapoi, dar îi era foame fetei și era prea cald să caut altceva. În alte părți sunt prețuri mai ok. Cred că se termină era autoservirilor, dacă o țin tot așa cu prețurile.”, a scris Hanelore.
Hanelore a comandat 280 de grame de piure și două aripioare la ceaun, care au cântărit 125 de grame. Pentru piure a plătit 25 de lei și 20 de bani, iar pentru aripioarele de pui a achitat 17 lei și 50 de bani.
Reacția internauților
Comentariile nu au întârziat să apară, mulți fiind șocați de cât a trebuit să plătească femeia din Reșița pentru o masă la „împinge tava”. Iată câteva dintre reacțiile internauților:
„Arată delicios, iar prețul este pe măsură. Ce plating deosebit avem aici!” / „Este mai scump piureul decât puiul. De asta românii preferă să-și facă vacanța în afara țării. În România sunt niște prețuri exagerate.” / „Ferească Dumnezeu!” / „Confirm. E adevărat că prețurile sunt super piperate.” / „Dacă plantele de cartof sunt cultivate pe plajă și culese cu mânuțele lor se justifică prețul.” / „Nu știu de unde scoateți prețurile astea.” / „Două aripioare amețite și un piure cu bucăți de cartof în el, să coste peste 40 de lei… este chiar absurd.”