Copii

Siguranța jucăriilor pentru copii: Ce trebuie să știe toți părinții – ”În compoziţia anumitor produse a fost identificat boraxul”

Siguranța jucăriilor pentru copii: Ce trebuie să știe toți părinții - ”În compoziţia anumitor produse a fost identificat boraxul”

Toți părinții trebuie să știe asta! La ce să fie atenți când cumpără jucării pentru copii: ”În compoziţia anumitor produse a fost identificat boraxul”

Ziua Copilului se apropie cu pași repezi, iar cu această ocazie, inspectorii ANPC trag un semnal de alarmă cu privire la siguranța jucăriilor pe care le cumpărăm pentru cei mici. Alegerea jucăriilor de bună calitate poate fi dificilă, mai ales când cei mici sunt atrași de orice le captează atenția. Însă, este esențial ca părinții să prioritizeze siguranța înainte de toate.

La ce trebuie să fie atenți părinții când cumpără jucării

Jucăriile pot aduce multă bucurie copiilor, însă trebuie să ne asigurăm că acestea nu prezintă riscuri pentru sănătatea și siguranța lor. Anual, mii de copii suferă accidente sau probleme de sănătate din cauza jucăriilor nesigure.

Reprezentanții ANPC le recomandă părinților să fie extrem de vigilenți când aleg cadourile pentru copii:

”Dacă vreţi să dăruiţi o jucărie care să nu reprezinte un pericol pentru copilul dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi: achiziţionaţi jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care va fi neapărat nevoie în caz de reclamaţie; alegeţi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale. Jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârsta recomandată care ajută la alegerea jucăriei”, precizează Paul Anghel.

Este important ca jucăriile să aibă marcate coordonatele producătorului și/sau importatorului, numărul unic de identificare și marcajul de conformitate „CE”, care indică faptul că produsul este sigur. Dacă jucăriile sunt mici, aceste informații se găsesc pe ambalaj sau pe un document însoțitor.

Evitați jucăriile cu părți mici pentru copiii sub 3 ani

Părinții sunt sfătuiți să nu achiziționeze jucării cu părți mici, detașabile, pentru copiii sub 3 ani, deoarece acestea pot fi înghițite și pot cauza înecare.

”Anumiţi operatori economici comercializează produse tip slime falsificate, produse despre care nu se ştie nimic, pe le găseşti într-o cutie, fără etichetă. În compoziţia anumitor produse a fost identificat boraxul, un praf chimic care se foloseşte inclusiv la fabricarea detergentului sau a săpunului. În Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie, presa a relatat despre numeroase cazuri de copii care au ajuns la spital cu arsuri la nivelul mâinilor din cauza acestei substanţe chimice. În plus, odată inhalat, boraxul poate produce iritaţii grave în tubul digestiv”, atrage atenţia Paul Anghel în postarea de pa pagina personală de Facebook.

Așadar, înainte de a cumpăra o jucărie pentru copilul tău, verifică întotdeauna eticheta și asigură-te că aceasta corespunde standardelor de siguranță. Sănătatea și siguranța copiilor noștri trebuie să fie pe primul loc!

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts