Copii

Cum sa cresti un copil fericit

Cum sa cresti un copil fericit

Te-ai gandit vreodata cat de important este ca stilul de crestere pe care il abordezi cu copilul tau, sa fie unul potrivit? Te-ai gandit vreodata cat de mult poate asta sa influenteze fericirea lui?

In primul rand, pentru a creste un copil fericit nu trebuie sa fii vreun soi de specialist, trebuie doar sa ii oferi iubire si sa fii atent la cateva detalii.

1. Nu te lua dupa ceilalti

Fiecare copil e diferit, la fel cum fiecare parinte e diferit. La unii merg anumite metode, la tine functioneaza altele. Sa cresti un copil este un lucru deosebit de delicat, si nu merge sa te iei dupa ce scrie in carti. Cel mai bine este sa iti urmezi instinctul si totodata sa te consulti cu sotul sau sotia ta.

2. Nu te contrazice in fata copilului

Pentru ca el sa fie fericit si sa creasca intr-un mediu prielnic, este important ca tu si sotul tau sa nu va contraziceti in fata lui si nici sa ezitati in luarea unor decizii. Va simti nesiguranta voastra si va profita la maximum de ea pentru a-si satisface micile placeri, care intr-adevar, il pot face fericit pe termen scurt, insa pe termen lung pot aparea efecte negative.

3. Lasa-ti parintii deoparte

Chiar daca ei te-au crescut si au si ei ceva experienta, nu uita ca tu esti cea care a dat nastere acelui copil, asadar tu stii cel mai bine ce este potrivit pentru el. Desigur, nu trebuie sa exagerezi si sa hotarasti numai tu, insa e bine sa nu te iei tot timpul dupa altii. Familia ta se restrange acum la copiii tai si la sotul tau. Daca vrei ca micutul sa fie fericit, comporta-te ca un parinte super erou si protejeaza-ti familia de toate „interventiile” inutile ce vin din exterior.

4. Ai incredere in instinctele de parinte

Acestea nu se insala aproape niciodata. Chiar daca afara sunt 20 de grade, daca simti ca el trebuie imbracat gros, imbraca-l gros. Copiii sunt sensibili si e mai bine pentru sanatatea lor sa prevenim tot felul de posibile raceli.

5. Iubeste si protejeaza

Ofera-i copilului tau toata iubirea din lume si il vei face cel mai fericit. Gandeste-te ca un copil reprezinta o investitie in viitor. Ai tu grija de el in primii 20-30 de ani de viata, dupa care are el grija de tine in ultimii tai 20-30 de ani de viata.

Familia este cea mai importanta pentru un copil. Atat timp cat creste intr-un mediu familial fericit si normal, el va creste exact asa cum trebuie si isi va respecta atat parintii cat si pe cei din jur.

Tags: , , ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts