Sanatate

Beneficiile Ceaiului Verde pentru Creier și Sfaturi de Nutriție de la Prof. Dr. Vlad Ciurea

Beneficiile Ceaiului Verde pentru Creier și Sfaturi de Nutriție de la Prof. Dr. Vlad Ciurea

În cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire cu Radu Tudor, Prof. Dr. Vlad Ciurea a discutat despre beneficiile ceaiului verde asupra creierului, împărtășind experiențele sale din călătoriile în Japonia și India.

„Am fost de vreo 7 ori în Japonia și în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educați, cadre universitare, care beau ceai verde. Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun și pentru căile urinare. Nu știu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier. Desface anumite legături între celulele nervoase plus hidratarea pe care o dă. Sunt adeptul ceaiului verde, însă dimineața, până în prânz”, a declarat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Dr. Ciurea a vorbit și despre alimentația benefică pentru organism.

„Bucătăria românească este grea. Creierul mănâncă cu totul altceva. Mănâncă în primul rând din carne, carnea slabă de curcan, mănâncă fructe, cafea, ciocolată, semințele, nucile, citricele. Toate acestea îl ajută formidabil în activitatea sa. Este o combinație de mâncare foarte ușoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe asta. Uitați-vă la greci. Ce am spus eu aici se pune la ei pe masă plus acel ulei de măsline. Lucruri foarte simple. Toate acestea ajută creierul să funcționeze în condiții foarte bune”, a explicat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Dr. Ciurea a dezvăluit și obiceiurile sale personale:

„Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece”.

El a subliniat importanța apei pentru curățarea organismului și energizarea acestuia.

Despre consumul de cafea, neurochirurgul a menționat:

„Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare. Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere. Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc. Sunt în dezacord cu o cafea foarte tare. Pentru că organismul se obișnuiește cu acest bici. Dar biciul nu este numai pentru creier, tot organismul se biciuiește. Și apoi te obișnuiești cu nivel de drog sus. Lăsăți-l mai mediu, că să poți sa continui toată ziua”, este sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea.

Tags: ,

More Similar Posts

Most Viewed Posts