Locatii

Prețurile explozive de pe litoralul românesc: Cât costă un mic la autoservirea din Mamaia?

Prețurile explozive de pe litoralul românesc: Cât costă un mic la autoservirea din Mamaia?

Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la „împinge tava” în Mamaia. Cum a reacționat un turist când a văzut prețurile

În plin sezon estival, prețurile pe litoralul românesc au crescut semnificativ, luând prin surprindere turiștii care și-au planificat vacanța. Deși mulți români și-au pregătit bugetele în avans pentru a face față cheltuielilor, realitatea de la fața locului i-a surprins neplăcut. Prețurile pentru cazare, mâncare și închirierea șezlongurilor au înregistrat creșteri considerabile față de anul trecut. Un exemplu elocvent este stațiunea Mamaia, unde costul unui mic la o autoservire a stârnit numeroase reacții.

Prețuri exagerate la „împinge tava” în Mamaia

Pentru mulți turiști, unitățile de tip „împinge tava” reprezintă o opțiune accesibilă pentru a lua masa. Cu toate acestea, anul acesta, prețurile au fost mult mai mari decât se așteptau. De exemplu, un mic și o porție de cartofi prăjiți costă mult mai mult decât în anii anteriori, reflectând scumpirile generalizate din stațiunile de la malul Mării Negre. Un turist a împărtășit pe Facebook prețurile pe care le-a găsit în stațiune, stârnind numeroase reacții.

Creșteri semnificative ale prețurilor pe litoral

Conform Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), prețul unui sejur pe litoralul românesc a crescut în medie cu 500 de lei comparativ cu vara anului 2023. Această majorare a fost resimțită de turiști în toate aspectele vacanței lor, de la costurile de cazare la cele ale mâncării. De la 1 iulie, prețurile au „explodat”, determinând mulți turiști să-și revizuiască bugetele de vacanță.

Prețurile șocante din Mamaia

În Mamaia, prețurile pentru mâncare au atins noi recorduri. Un mic, un aliment simplu și popular, costă acum 7 lei bucata. Cartofii prăjiți ajung la 70 de lei kilogramul, iar ciupercile la 100 de lei kilogramul. Chiar și legumele sunt scumpe: ardeii copți costă 70 de lei kilogramul. Când vine vorba de carne, prețurile sunt și mai șocante, toate produsele din carne fiind în jur de 140 de lei kilogramul.

Reacțiile turiștilor

Un turist român, surprins de prețurile exagerate, a decis să-și împărtășească experiența pe Facebook. Șocat de contrastul dintre prețurile generale din stațiune și cele de la autoservire, postarea sa a atras rapid atenția și a generat numeroase reacții.

„Exagerat de scump. Mi-ar trece pofta. Așa ajung unii bogați.”, „Prețuri de Tenerife… jeapca pe față… nu e prost ala care cere, ci cel care dă… dezgustător”, „De vină sunt cei ce cumpără. Dacă mergeai la împinge tava prin Constanța, nu mai aveau ei clienți și prețuri ca astea”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts