Locatii

Prețurile explozive ale unei beri reci în Mamaia în 2024

Prețurile explozive ale unei beri reci în Mamaia în 2024

Cât costă un pahar cu bere rece în Mamaia. Turiștii au crezut că nu văd bine, prețurile au explodat în 2024

Sezonul estival din 2024 a debutat cu prețuri semnificativ mai mari pentru băuturile răcoritoare pe litoralul românesc. Comercianții din Mamaia au majorat tarifele pentru bere, care rămâne una dintre cele mai căutate băuturi în zilele toride de vară. Dar să vedem exact cât costă acum un pahar cu bere pe plajă în Mamaia.

Cu câți lei se vinde un pahar cu bere pe plajă, în Mamaia

Turiștii care vizitează Mamaia în acest sezon sunt întâmpinați cu prețuri pe măsura faimei stațiunii. Odată ajunși aici, trebuie să fie pregătiți să scoată mai mulți bani din buzunar. Astfel, un pahar de bere Ciuc draft se vinde la prețul de 11 lei, în timp ce un pahar de bere Heineken draft ajunge la 16 lei. Aceste prețuri sunt considerabil mai mari față de anii anteriori, creșterea fiind pusă pe seama inflației și a costurilor mai mari de operare pentru barurile și restaurantele de pe litoral.

Cât costă un sejur pe litoralul românesc în 2024

Litoralul românesc a înregistrat o creștere semnificativă în numărul de hoteluri și capacitatea de cazare. În prezent, există 51 de hoteluri all inclusive, oferind 23.746 de locuri de cazare, o creștere de 28% față de anul precedent. Conform Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), pe litoralul românesc există acum 4.000 de unități de cazare, dintre care 387 sunt hoteluri. Clasificarea acestora include opt hoteluri de cinci stele, 81 de patru stele, 210 de trei stele, 73 de două stele și 15 de o stea.

Rezervările pentru primele două luni din 2024 au fost în medie cu 25% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă și tarifele au crescut cu 10-15%. Astfel, prețul mediu al unui sejur pe litoral a ajuns la 2.250 de lei, comparativ cu 1.750 de lei anul trecut, pentru o durată medie de 4,5 nopți.

Care sunt stațiunile preferate de români

Stațiunile preferate de turiștii români sunt, în ordine: Mamaia și Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costinești, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol și Mangalia.

În vacanța de 1 mai 2024 și Paște, litoralul românesc a atras 70.000 de turiști, cel mai mare grad de ocupare fiind înregistrat în Vama Veche, cu 90%.

Numărul turiștilor pe litoral a crescut în 2023 la 1,57 milioane de persoane, cu 8,2% mai mult față de 2022.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts