Sanatate

Otrava ascunsă în sarea pe care o consumăm: atenție la aditivul E536

Otrava ascunsă în sarea pe care o consumăm: atenție la aditivul E536

Consumul de sare în exces este cunoscut pentru impactul negativ asupra sănătății. Însă, mulți nu știu că anumite tipuri de sare pot conține un aditiv periculos pentru organismul uman. „E la vedere”, iar avertizările specialiștilor cu privire la acest aditiv, cunoscut sub denumirea de ferocianură de potasiu (E536), sunt din ce în ce mai răspândite. Află mai multe despre acest aditiv și cum poate afecta sănătatea.

Sarea și aditivul periculos: riscuri ascunse

Ferocianura de potasiu, cunoscută sub codul E536, este un agent antiaglomerant adăugat în unele tipuri de sare și condimente pentru a preveni formarea bulgărilor. Această substanță are o structură cristalină, culoare galbenă, și este solubilă în apă, etilamină, acetonă și eter, dar insolubilă în alcool.

Pe lângă utilizarea sa în sare, aditivul E536 mai este folosit ca agent demetalizant pentru vinuri. Chiar dacă toxicitatea sa este considerată scăzută în condiții normale, atunci când este consumat în cantități mari, poate provoca probleme precum:

  • Dureri de cap
  • Amețeală
  • Dificultăți de respirație
  • Reducerea capacității de transport a oxigenului în sânge

Limite de siguranță și avertismente

Doza zilnică admisibilă pentru ferocianură de potasiu este de 0-0,025 mg/kg corp. Din acest motiv, este important să citiți etichetele produselor și să vă asigurați că evitați consumul excesiv de sare care conține acest aditiv. „E la vedere”, însă mulți nu acordă suficientă atenție acestui ingredient periculos.

Încheiere: să fim precauți!

Sarea este un ingredient de bază în dieta zilnică, dar alegerea corectă a tipului de sare este esențială pentru sănătatea noastră. Fiți conștienți de aditivul E536 și riscurile asociate consumului său excesiv pentru a lua decizii informate.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts