Tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele în afara țării, iar Turcia rămâne una dintre destinațiile preferate datorită ofertelor all-inclusive de înaltă calitate. Recent, un român a investit 2.000 de euro pentru o săptămână de relaxare într-un hotel de top din Turcia și a avut parte de o experiență memorabilă.
Împreună cu soția și copilul său, turistul român a început sejurul într-o cameră cu terasă și acces direct la piscină. Deși au existat câteva detalii minore care nu l-au mulțumit, în general vacanța a fost mult peste așteptări.
Turistul a fost impresionat de varietatea și calitatea mâncării și băuturilor oferite. Meniul a inclus de toate, de la kebab și kofteci, până la fructe de mare, miel, rață și prepeliță. Băuturile au fost de asemenea de top, incluzând vinuri bune și bere Calsberg și Tuborg. Personalul hotelului a fost amabil și prompt în rezolvarea oricăror probleme, iar curățenia în camere a fost realizată zilnic. Frigiderul din cameră a fost constant alimentat cu băuturi și gustări.
Hotelul a organizat și evenimente speciale pe plajă, precum petreceri câmpenești cu diverse delicatese. „De luni am început sejurul, tot cameră cu terasă și acces direct la piscină. Prețul pentru o săptămână a fost foarte mic în comparație cu serviciile, mâncarea și băutura. 2.000 de euro pentru doi adulți și un copil, camera cu acces direct la piscină, transport propriu cu mașina, cumpărat în 29 septembrie 2023. Hotel foarte ieftin, curat și frumos, cu mult peste altele cu renume cel puțin din punct de vedere al mâncării și băuturii. Personal amabil (ne-au rezolvat rapid câteva problemuțe), curățenie zilnică în camere, alimentare zilnică a frigiderului din camera cu ce se vede în poza din postare.”
Mâncarea și băutura au fost excelente și la barurile de lângă plajă, oferind paste, pizza, frigărui, hamburgeri și multe altele. „Acum pe gazon lângă plajă se face ceva petrecere câmpenească cu kebab, kofteci, cartofi umpluți, fructe, porumb fiert, etc. Tăria e de la firme de top, vinul bun, iar la capitolul bere au doar Calsberg și Tuborg la sticlă plus dozator unde la barul principal au și ceva bere neagră. Sucuri cu acid din gama Coca Cola la sticlă și cutie, ceva sucuri fără acid, dar firme turcești și fresh de portocale proaspăt. La masa de seara am avut fructe de mare în fiecare seară (se văd în poze), dar și miel, rață, prepeliță… astea în fiecare seară altceva. Vedem în seara asta ce mai primim. Dimineața și la prânz nu am fost la masa la restaurantul principal.”
Camerele nu au fost foarte mari comparativ cu alte hoteluri vizitate, dar au fost acceptabile. „Plaja are pietriș fin, nu nisip fin, dar e ok. Intrarea e lină fără bolovani. Sunt câțiva bolovani mari dar la vreo 30 de metri de mal”, a scris românul pe grupul de Facebook Forum Turcia.
Deși vacanța a fost în mare parte perfectă, turistul a identificat și câteva aspecte care ar putea fi îmbunătățite: „Ce nu mi-a plăcut! Umbrelele de pe plaja… sunt niște ciuperci de paie uscate. Suprafața mică, înalte și arată și urât… practic sunt degeaba, nu oferă nicio protecție împotriva soarelui. La restaurant pâinea este întreagă și trebuie să ți-o feliezi singur. Ai un prosop care trebuie pus pe pâine ca să nu pui direct mâna. Degeaba, 90% pun direct mâna pe pâine, își taie și pleacă. (asta ca tot citeam într-o postare că un manager de la alt resort a spus că unii turiști au avut probleme medicale pentru că alți turiști au pus mâna pe mâncare nespălați). Mai e varianta chiflelor dar sunt foarte puține, deci ai șanse să nu găsești chifle. Sunt și ceva tobogane și activități pentru copiii mai mici, dar nu ne-au interesat, deci nici n-am fost pe acolo.”
În concluzie, această vacanță a fost o experiență plăcută și relaxantă pentru familia românului, cu mici aspecte ce pot fi îmbunătățite, dar per total oferind un raport calitate-preț excelent.