Sanatate

Mihai Dedu și drumul său dificil către sănătate

Mihai Dedu și drumul său dificil către sănătate

Călătoria lui Mihai Dedu către un stil de viață mai sănătos s-a transformat într-o provocare majoră, căci prezentatorul TV a avut de depășit obstacole serioase pentru a-și redobândi sănătatea. Într-un interviu recent acordat lui Cătălin Măruță, Dedu a dezvăluit că regimul de slăbire pe care l-a urmat l-a transformat într-o luptă pentru supraviețuire, fiind nevoit să înfrunte complicații neașteptate.

A pierdut aproape 40 de kilograme în 10 luni, impresionându-i pe toți prin determinarea sa. Cu toate acestea, povestea din spatele acestor realizări include și o perioadă dificilă. Dedu a mărturisit că a început această călătorie din ambiție personală, dar curând s-a trezit luptând pentru viața sa.

Acum mai bine de două decenii, slăbitul a fost mai ușor. Fiind un sportiv în formă la 56 de ani și tată a unui băiat, Dedu alergase 15.000 de kilometri și fusese de cinci ori campion național la atletism. Totuși, obiceiurile nesănătoase și neglijența au dus la acumularea excesivă a kilogramelor. Dacă în tinerețe a putut slăbi fără mari dificultăți, acum a fost mult mai greu.

La sfârșitul anilor ’90, având o greutate de 64-66 de kilograme, Dedu a pierdut kilogramele în plus cu salate, fructe și exerciții regulate. În acea perioadă, Adrian Sârbu, în glumă, i-a spus: „Tu ai căzut în oala cu sarmale?”. În mod serios sau amuzant, prezentatorul își amintește: „Eram puternic, ca un bivol, eram mulțumit de mine, de cum arătam”. Cu toate acestea, a decis să slăbească din nou, confruntându-se însă cu o provocare diferită.

Pe măsură ce anii au trecut, Dedu s-a confruntat din nou cu aceeași problemă, dar de data aceasta era mai complicat. Tensiunea arterială ajunsese la 20 și chiar 21, punându-l în pericol de infarct sau accident vascular cerebral. Nici medicamentele nu îl mai ajutau. Totuși, cu ambiție, a luptat să-și schimbe viața.

„Pe interior, eram distrus, atât din punct de vedere cardiovascular, cât și cu tensiunea arterială, pancreasul, ficatul, care, din cauza grăsimii abdominale, nu se mai putea vedea la ecografie”, a spus Mihai Dedu.

Primele 30 de zile de dietă au fost dificile și fără rezultate, dar a continuat să lupte. În două luni a pierdut 25 de kilograme. O vizită la medic și un set de analize i-au salvat viața. „Ajunsese să am, am făcut colonoscopie, dacă nu mergeam, dezvoltam un fel de mic cancer. Eram deja diabetic. Aveam diabet de tip 2 și eu nici măcar nu știam. Doctorul mi-a spus că nu voi trăi mai mult de 6 luni. Toți îmi spuneau, dar cum să nu vii atâta timp?”.

Realizând gravitatea situației, Dedu a discutat cu familia sa despre posibilitatea morții sale. Această vizită la spital a fost un punct de cotitură, aducându-i claritate și motivație pentru a-și schimba viața. Dacă nu ar fi luat măsuri la timp, probabil că nu ar mai fi reușit să rezolve aceste probleme în lunile care urmau.

Astăzi, Mihai Dedu este un exemplu de determinare și forță interioară, dovedind că schimbarea este posibilă cu ambiție și voință.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts