Sanatate

Mihaela Bilic dezvăluie adevărul despre șorici: „Nu îngrașă și e plin de colagen!”

Mihaela Bilic dezvăluie adevărul despre șorici: „Nu îngrașă și e plin de colagen!”

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România, aduce lămuriri despre șorici, un aliment nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor. Contrar a ceea ce s-ar crede, șoriciul nu îngrașă, ci este o sursă importantă de colagen, esențial pentru sănătatea organismului.

Anul acesta am avut parte de ritualul complet al pregătirii și tranșării porcului pentru Crăciun. Exact ca și în poezia lui Nicolae Labiș, “Moartea căprioarei”, emoțiile mele au fost amestecate… un spectacol impresionant, care presupune mult meșteșug și dibăcie. Prepararea porcului este o artă, iar focul un element esențial, care trebuie stăpânit și pus în slujba omului. Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura. Și merită știut că nu îngrașă, ci este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism. Pomana porcului este cu siguranță cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, a scris Mihaela Bilic.

Cu alte cuvinte, șoriciul, deși adesea considerat nesănătos, are multe beneficii pentru corp, fiind bogat în colagen, o substanță necesară pentru sănătatea pielii, a părului și a articulațiilor. În plus, tradiția pregătirii porcului pentru Crăciun și a savurării șoriciului copt la foc este una dintre cele mai dragi obiceiuri pentru români.

Deși șoriciul este o delicatesă specifică sezonului sărbătorilor de iarnă, este important să fie consumat cu moderație și să facă parte dintr-o dietă echilibrată.

More Similar Posts

Most Viewed Posts