Filme

Maia Morgenstern în Lumina Reflectoarelor: Povestea din Spatele ‘Patimilor lui Hristos’

Maia Morgenstern în Lumina Reflectoarelor: Povestea din Spatele 'Patimilor lui Hristos'

Maia Morgenstern, o actriță de origine română, a devenit cunoscută pe plan internațional pentru rolul său ca mama lui Iisus în „Patimile lui Hristos”, un film care a captat atenția lumii întregi.

„Patimile lui Hristos”, așa cum a fost conceput de Gibson, relatează ultimele 12 ore din viața lui Iisus, punând accent pe scenele dramatice și intense. Regizorul a urmărit să redea cât mai fidel suferințele lui Iisus, cu momente cheie precum răstignirea și flagelarea. Maia Morgenstern a jucat alături de Jim Caviezel, care a interpretat rolul lui Iisus. Filmul s-a distins prin utilizarea exclusivă a limbilor latina, ebraica și aramaica și a debutat cu o scenă din Grădina Ghetsimani.

Producția filmului a necesitat două locații majore în Italia, inclusiv în Matera și la studiourile Cinecitta din Roma, unde s-a construit un decor vast pentru Ierusalim. Scenograful Francesco Frigeri și decoratorul Carlo Gervasi au contribuit semnificativ la autenticitatea filmului, urmând instrucțiunile lui Gibson de a se inspira din picturile lui Caravaggio.

În timpul filmărilor, Maia Morgenstern era însărcinată, iar fiica sa s-a născut la o lună după încheierea proiectului. Mel Gibson a fost extrem de atent cu ea, ținând cont de starea ei și permițându-i fiicei sale mai mari să fie prezentă pe platourile de filmare.

„Am filmat cu mare plăcere și cu ambiția de a da tot ce este mai bun. Au fost niște filmări foarte grele și când vă spun grele, asta înseamnă crunte, în condiții cumplite, de vânt, de ploaie. Poate sa fie el orice film și sa avem rulote cu norișori de puf și mancare aleasă, în fața camerei suntem toți la fel. Mi-a placut tot ce s-a întâmplat pe platouri deoarece a contat fiecare detaliu. Nu a fost lasat nimic de izbeliște”, mărturisea actrița. Rolul său în acest film controversat a avut un impact asupra carierei sale la Hollywood, ea fiind „pedepsită” pentru această alegere, după cum a menționat: „E normal, pentru că am fost pedepsită, mi s-a si spus lucrul asta! Mi s-a spus textual”.

Astfel, „Patimile lui Hristos” rămâne un film emblematic, nu doar pentru povestea pe care o prezintă, ci și pentru contribuția actriței Maia Morgenstern, al cărei talent a fost recunoscut pe plan mondial prin acest rol.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts