Locatii

Incendiile de Vegetație Devastatoare din Grecia: Lupta Pompierilor Continuu

Incendiile de Vegetație Devastatoare din Grecia: Lupta Pompierilor Continuu

Scene Terifiante din Infernul Incendiilor din Grecia

Grecia se confruntă din nou cu un val de incendii de vegetație pe scară largă. Sute de pompieri se luptă neobosit pentru a stinge flăcările, care sunt alimentate de vânturile puternice. Două insule, Andros și Salamina, sunt cele mai afectate de acest dezastru natural.

Pe insula Andros, un incendiu major a izbucnit departe de zonele turistice, ceea ce a dus la evacuarea a patru comunități ca măsură de precauție. „Se așteaptă sosirea unui număr suplimentar de pompieri pe insulă mai târziu în cursul zilei”, a declarat un oficial al serviciilor de pompieri pentru Reuters, subliniind că, până acum, nu au fost raportate pagube sau răni.

Incendiile de vegetație sunt o problemă frecventă în Grecia, însă în ultimii ani acestea au devenit din ce în ce mai devastatoare, pe fondul verilor mai calde și mai uscate cauzate de schimbările climatice. De exemplu, un incendiu recent în apropiere de Atena a forțat zeci de locuitori să își părăsească locuințele. Experții susțin că aceste incendii sunt strâns legate de fenomenul încălzirii globale.

Meteorologii explică faptul că incendiile recente au fost declanșate de o combinație periculoasă de „căldură, uscăciune și vânt”. „Nu îmi amintesc un alt an în care să fi avut de-a face cu astfel de condiții atât de devreme, în începutul și mijlocul lunii iunie”, a anunțat meteorologul Thodoris Giannaros la televiziunea de stat.

În regiunea Ilia din peninsula Peloponez, un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit la spital după ce a fost rănit într-un incendiu. În total, vineri, sute de pompieri au fost mobilizați pentru a lupta împotriva a peste 70 de incendii forestiere răspândite în toată țara. Pompierii avertizează că vânturile puternice și temperaturile extreme vor menține riscul de incendii și în zilele următoare.

Sâmbătă dimineața, pompierii au reușit să stingă un incendiu forestier pe insula Salamina, în Golful Saronic, la vest de Atena și la aproximativ 30 de kilometri est de capitală.

După ce incendiile devastatoare de anul trecut au forțat 19.000 de oameni să părăsească insula Rodos și au provocat moartea a 20 de persoane în nordul țării, Grecia a intensificat pregătirile pentru acest an. Autoritățile au angajat mai mult personal și au sporit măsurile de prevenire pentru a face față mai eficient acestor situații de urgență.

Astfel, lupta împotriva incendiilor din Grecia continuă, cu pompieri care își riscă zilnic viețile pentru a proteja locuitorii și patrimoniul natural al țării. Autoritățile rămân vigilente, avertizând asupra riscului ridicat de noi incendii în multe regiuni.

Tags:

More Similar Posts

Most Viewed Posts